Başkent’te hain terör saldırısı

Başkent’te hain terör saldırısı
Yayınlama: 01.10.2023
A+
A-

Ankara’da, İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen bombalı saldırı girişiminde, 2 terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Olayın ardından bölgeye yoğun bir polis ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırı girişimiyle ilgili soruşturma başlattı.

Aynı zamanda TBMM Çankaya kapısı yakınlarında meydana gelen bir patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Özel harekat polisleri de hızla olay yerine ulaştı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de acil durum müdahalesi için hazır bir şekilde olay yerinde bulunuyor.

2 polis yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün saat 09.30 civarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü girişi önünde gerçekleşen olayla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, iki teröristin hafif ticari araçla gelerek bombalı saldırı düzenlediğini ve bu saldırı sonucunda 2 emniyet personelinin hafif yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 09.30 sularında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari bir araçla gelerek saldırı düzenleyen 2 terörist tespit edilmiştir. Bu saldırıda bir terörist kendini patlatmış, diğer terörist ise güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.