BM Misyonu Blinken’i kınadı

BM Misyonu Blinken’i kınadı
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Filistin BM misyonu Blinken’in Gazze cinayetlerini görmezden gelen paylaşımını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail savaşının 100. gününü kutlayan sosyal medya paylaşımında Filistinlilerin ölümlerinden hiç bahsetmiyor.

Filistin’in Birleşmiş Milletler misyonu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i , İsrail savaşının 100. günü anısına yaptığı paylaşımda Gazze Şeridi’nde öldürülen yaklaşık 24.000 Filistinliden bahsetmediği için eleştirdi .

Misyon Pazartesi günü X (eski adıyla Twitter) üzerindeki gönderide:

“Bu suça ortak olan ve Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunmayanlar yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara,” dedi.

Blinken’in Pazar gecesi sosyal medya paylaşımında yalnızca Hamas tarafından alınan esirlerden bahsediliyor ve ABD’nin “Gazze’de 100 günlük esaret çok uzun” olduğu için onları geri getirme sözü verdiğini söylüyordu.Hamas’ın İsrail topraklarına sürpriz bir saldırı başlattığı 7 Ekim gününden bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 9.600’den fazlası çocuk olmak üzere toplam 24.100 Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 61.000 Filistinli yaralandı.

Pazar günü, İsrailli yetkililerin aktardığı Reuters haber ajansı raporunda, en az 25 İsrailli’nin esaret altında öldüğü belirtildi. Diğer tutsaklar Kasım ayında bir haftalık ateşkes sırasında değiştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.