Can Ataklı hakkında re’sen soruşturma başlatıldı!

Can Ataklı hakkında re’sen soruşturma başlatıldı!
Yayınlama: 18.08.2023
A+
A-

Can Ataklı bugünkü Youtube canlı yayınında İslam’a olan nefretini kustu.

Sincan Belediyesi’nin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi’nde çocuklara verdiği dini eğitimi hedef alan Ataklı, “Çocukları beyinsel ölüme doğru itekleyemezsiniz.” dedi.

İnanların evlatlarını dini eğitime yönlendirmelerini çirkin ifadelerle hedef alan Ataklı, “Kardeşim o yaştaki çocuk din konusunu, inanç konusunu, bir takım ibadetleri sadece evde öğrenir. Böyle buralarda oyun adı altında bunları öğretmeye kalkarsan o çocukların beyni körelir.” ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Can Ataklı hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gelişmeye ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medyada yayınlanan paylaşımlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında; gazeteci-yazar Can Ataklı tarafından 18.08.2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan bir videoda Sincan Belediyesi’nin “Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi’nde” çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yapıldığı tespit edilmekle; 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 160’ıncı maddesi uyarınca işin gerçeğinin araştırılması amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.