El Nino sıcakları yurdu esir aldı! Vatandaşlar plajlara akın ediyor

El Nino sıcakları yurdu esir aldı! Vatandaşlar plajlara akın ediyor
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Türkiye’nin de etkileneceği El Nino sıcakları yurda geldi. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar halk plajlarına akın etti. Plajlarda serinlemek isteyen vatandaşlar gelen yeni zamlardan dolayı maliyetlerden şikayetçi.

Beklenen El Nino sıcakları Türkiye’yi esir almış durumda. Sıcaklardan kaçan vatandaşlar serinlemek için plajları doldurdu.

Hava sıcaklarından sonra en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Kilyos plajı oldu. Vatandaşlar yükselen maliyetler nedeni ile günübirlik plajları tercih ediyor. Giriş ücretlerinin 200 – 300 lira arasında değişen plajlar ise sıcak havayla beraber cep yakıyor.

 

Plaj malzemeleri geçen sezona göre 2 kat daha maliyetli

Plaj malzemeleri de gelen zamlardan etkilenen kalemlerden. İşletmeciler sattıkları ürünlerin geçen sezona göre 2 kat arttığını belirtiyor.

Plaj malzemeleri satan Mehmet Nuri Şenocak fiyat artışlarıyla ilgili olarak “Bu bölgede sezon Temmuz ayında başladı. Hafta sonları işler olmadığında zor durumda kalıyoruz. Sezon 3 ay sürüyor. Plaj malzemeleri satıyoruz. Şort, havlu, mayo, şapka, güneş kremi gibi ürünler satıyoruz. Sattığımız ürünlerden şort 70 lira geçen sene 35 liraydı, plaj havlusu da aynı şekilde. Bikiniler 200 liraydı şuan 600-700 liraya satıyoruz. Plaj malzemeleri fiyatları 2 kat arttı. Vatandaşlar pahalılıktan yakınıyor” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.