Enkaz bölgesindeki acı manzara böyle görüntülendi!

Enkaz bölgesindeki acı manzara böyle görüntülendi!
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Depremin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay’da acı tablo gökyüzünden görüntülendi. Yıkılan binalar ardında acı ve boş araziler bıraktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depremlerinden Hatay depremin en ağır vurduğu şehirlerden biri olarak kayıtlara geçti. Kent genelinde binlerce bina yıkılırken enkaz kaldırma çalışmaları aylar sonra hala devam ediyor. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ise deprem sonrasındaki manzara yürekleri burkuyor. Uçakla İstanbul’a seyahat eden bir vatandaş tarafından çekilen fotoğraflar adeta yürek burkuyor.

 

“Evlerimizin olduğu yerler boş tarlalara dönüştü”

Hatay’da yaşayan Mehmet Ali Nar ise deprem sonrasında Hatay’ın son durumundan bahsetti.

Enkazların kaldırılmasının ardından şehir merkezinin boş arazilere dönüştüğünü söyleyen Mehmet Ali Nar, “Şu an tabakhane dediğimiz bölgedeyiz. Ayakkabıcı esnafının olduğu yerdi, her yerin yok olduğu gibi burası da 1 dakikada yok oldu. Üzüntülüyüz, nasıl olacak şüphedeyiz. Bizim evin olduğu yerde mısır, domates ve kabak gibi bitkiler yetişti. Boş tarlalara dönüştü, bu durum bizi çok üzüyor” dedi.

 

Acı tablo gökyüzünden görüntülendi

Deprem esnasında çok korktuklarını ifade eden Cuma Yavuz, “Doğup, büyüdüğüm ve yetiştiğim sokakları tanıyamıyorum. Biz kıyameti yaşadık, yetkililerden Antakya’yı unutmamalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“Hep evdi buralar, şimdi sokakları tanıyamıyoruz”

Memleketinin tanınmayacak hale geldiğini söyleyen Cuma Yavuz , “Antakya’mızı bu durumda görmekten çok üzüntü duyuyoruz. Artık yaralarımızın sarılması gerekiyor. Çok etkin bir çalışma bekliyoruz burada. Hep evdi buralar, şimdi sokakları tanıyamıyoruz. Burası neresi diye birilerine sormam lazım. Biz bile yabancılaştık memleketimizde” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.