‘57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli’

‘57 Müslüman ülke Türkiye öncülüğünde bir araya gelmeli’
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara Müslüman ülkelerin ancak kefen gönderebildiğini belirterek, “57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde bir araya gelerek bir güç ifade etmesi bu güç sayesinde de bu zulme bu sömürüye dur diyebilmeli.” çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ve Genel Başkan Yardımcılarından oluşan heyet,  ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında Giresun’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Programına Giresun’un Espiye ilçesinde parti binası açılışıyla başlayan Genel Başkan Erbakan, cuma namazının ardından Giresun merkezde Giresun İl Başkanlığı’nda partililerle seslendi.

‘Sadece seçim zamanı değil geçim zamanı da milletimizle beraberiz’

Giresun’da halkın partilerine gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar sürekli olarak sahada ‘sadece seçim zamanı değil, geçim zamanı da’ esnafımızla, halkımızla buluşuyoruz, bir araya geliyoruz. Gittiğimiz her yerde milletimizin teveccühünü çok üst seviyede müşahede ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 ‘Erbakan Hocamız 50 yıl önce Siyonizm konusunda bizleri uyardı’

Konuşmasında İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamı lanetleyen Erbakan, Milli Görüş’ün banisi merhum Necmettin Erbakan’ın siyonizmin hedefleri konusunda 50 yıl önce uyardığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Bir yandan ‘Anadolu Buluşmaları’ programımızı gerçekleştiriyoruz, ancak diğer yandan kalbimiz Gazze ile atıyor. Bu vesile ile Gazze şehitlerimize bir kez daha Cenâb-ı Allah’tan rahmet diliyoruz, İsrail terörünü bir kez daha lanetliyoruz ve oradaki yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Yaşanan olaylar Milli Görüş’ün haklılığını bir kez daha ortaya koydu. Merhum liderimiz Erbakan hocamız 40 sene, 50 sene evvel Dünya Siyonizm’ini anlattı, bunların inancını, hedeflerini anlattı. Hem milletimizi hem İslam alemini bu konuda bilinçlendirdi. Avrupa ülkeleri İsrail’e dolaylı destek veriyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler göz göre öldürülürken, bu katliam karşısında halen çekimser oy kullanıyorlar. Yani İsrail’e müdahale edilsin, bizde savaşa katılalım oylaması değil. Şu katliam dursun, ateşkes sağlansın, bu kadar ölüm yeter, daha fazla insan öldürülmesin oylaması yapılırken dahi çekimser oy kullanacak noktaya geliyorlar.”

“Müslüman dünyası, Filistin’e kefen göndermekten başka şey yapamadı”

Tüm İslam aleminin Filistin’de yaşanan katliamlardan karşısında çok büyük bir acı hissettiğini ancak iki milyarlık Müslüman dünyasının Filistin’e kefen göndermekten başka şey yapamadığını  57 Müslüman ülkenin ortak hareket ederek Batı dünyasını boykot etmesi çağrısında bulundu.

‘İncirlik ve Kürecik üssü kapatılmalı’

Dünyadaki birçok yeraltı kaynağının Müslüman ülkelerin elinde bulunduğunu hatırlatan Erbakan, “Tüm Müslüman ülkelerin aynı masa etrafında toplanıp, ortak hareket ederek, bir yaptırım gücü ortaya koymaları gerekiyor. Amerika’nın İsrail’e verdiği desteğe karşı da Adana İncirlik ve Malatya Kürecik üslerinin de kapatılmasını ve tüm Müslüman ülkeleri caydırıcı adımlar atmaya çağırıyorum.” diye konuştu.

Giresun İl Başkanlığı binasında bir süre partililerle sohbet eden Erbakan, ardından Gazi Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek programını tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.