Ev sahibi olmak isteyenler bu ilanlara dikkat etsin!

Ev sahibi olmak isteyenler bu ilanlara dikkat etsin!
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

Sahte ilan vererek insanları ev sahibi yapacağına ikna eden dolandırıcılar yüzlerce kişiyi mağdur etti. Avukat Abdulsamet Çeker, “Sadece ilandaki uygunluğa kanarak görmeden bir kaparo bedeli ödenmemesi gerekiyor” dedi.

Ucuz ev vaadi ile internete ilan veren sahtekarlar müşterilerden kaporayı aldıktan sonra kayıplara karışıyor. Sahte fotoğraflarla ilan koyan dolandırıcılar piyasadaki ev fiyatlarının yarı fiyatına koydukları ilanlarla ev sahibi olmak isteyenleri ağlarına düşürüyor.

Müşteriler dolandırıcıları aradıklarında ise şehir dışında olduklarını ve eve çok talip olduğunu ifade ederek kaparo istiyor.

 

“Para transferleri gerçekleşince hesaplar siliniyor”

Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Avukat Abdulsamet Çeker, kira fiyatlarının yükseldiği bu dönemde fırsatçıların ortaya çıktığını söyledi. Çeker, “Rayiç fiyatların yüksek olduğu yerlerde fırsat adı altında düşük bedellerle kira ilanları giriliyor. Daha sonrasında kiracılar bu ilan sahipleriyle görüştüklerinde ‘Bu evlerin çok fazla taliplisi var. Şu kadar miktar depozito göndermeniz durumunda evi size opsiyonlarız. Sonrasında gelip evi görebilirsiniz’ diyorlar. Bu konuşma farklı kişilerle farklı ilanlar altında gerçek olmayan fotoğraf ilanları ile gerçekleşiyor. Para transferleri gerçekleşince hesaplar siliniyor. Dolandırıcılık gerçekleşmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Kaparo dolandırıcılığının yalnızca ev ilanlarında değil iş yeri ilanlarında, dükkan, ofis, araç kiralama, araç satın alma gibi durumlarda da gerçekleştiğini söyleyen Çeker, “Fiziksel olarak görmeden, canlı olarak görmeden bu işlere girişmek tavsiye edilir nitelikte şeyler değil. Artan kiraların olduğu dönemde haklı olarak uyguna kiralamak isteyenler bu tip ilanlara yönelebilir. Daha sonrasında uyguna getirmek isterken kendilerini bir anda dolandırılmış olarak bulabilirler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.