Gazze’de bilanço ağırlaşıyor!

Gazze’de bilanço ağırlaşıyor!
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

6 Ekim günü Hamas ile işgalci İsrail arasında çıkan çatışmalar sonrasında İsrail Gazze’ye saldırı başlattı. Bu saldırılar neticesinde Gazze’nin bir çok mahallesi harabeye döndü. Gazze’de can kaybı bin 100’ü, yaralı sayısıyla 5 bini geçti.

 

Mısır ve Suriye’nin 1967’de kaybettikleri toprakları geri almak için İsrail’e sürpriz saldırılar düzenlemesiyle başlayan Yom Kippur Savaşı ile aynı tarihte Hamas’ın silahlı kolu el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrasında geri saldırı başlatan işgalci İsrail Gazze’yi vurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 100, yaralıların sayısının ise 5 bin 339’a yükseldiğini açıkladı.

ELEKTRİKLER TAMAMEN KESİLDİ

İşgalci İsrail ile çatışmalar devam ederken Gazze Şeridi’ndeki tek elektrik santralinin yakıtının bitmesiyle elektrik tamamen kesildi. Gazze Enerji Kurumu’nun başındaki isim Jalal Ismail yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki tek elektrik santrali yakıtın bitmesi nedeniyle saat 14.00’te durduruldu” dedi.

İşgalci İsrail 9 Ekim günü Gazze Şeridi’ne tam abluka kararı almış ve elektrik, yakıt ve suyu kesmişti. Bu tam abluka sonrası Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde bugün jeneratör çalıştıracak yakıt stoku bitecek ve bu da daha büyük felaketlere yol açacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.