‘Günlük kiralık’ dairelere yeni düzenleme geliyor!

‘Günlük kiralık’ dairelere yeni düzenleme geliyor!
Yayınlama: 31.07.2023
A+
A-

Günlük kiralık dairelere yeni düzenlemeler gelecek. Yeni düzenlemeye göre evlere sertifika belgelendirme şartı getireceklerini, elde edilen gelirden vergi alınacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günlük kiralık dairelerle alakalı yeni düzenleme yapacaklarını ifade ederek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir belge almak zorunda olacaklar ve konaklayan kişileri düzenli olarak bildirmekle yükümlü olacaklar. Ayrıca buradan elde ettikleri gelirle ilgili de bir vergi olacak” dedi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

 

“Vergiyi maliye bakanlığına yatıracaklar”

“Bu tarz evlere açıkçası bakanlığımız bir mevzuat çalışması başlattı. Yıl sonuna kadar da hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ne yapacağız? Bu tarz günübirlik kiralanan evlere normal kiralama dışında bir sertifika belgelendirme şartı getireceğiz kanuni mevzuatta bir değişiklik yaparak” diyen Ersoy, “Vergiyi de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yatırmaları gerekecek. Bu aynı zamanda rekabet eşitliğini sağlamak açısından önemli. Yani dünyada nasıl oluyorsa Türkiye’de de o şekilde mevzuatları şekillendiriyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar burada mevzuat düzenlemelerini de yapacağız. Hepsi kayıtlı ekonomi haline gelecekler” açıklamasında bulundu.

 

“Konaklayanları bildirmek zorunda kalacaklar”

Bu evlerde konaklayan kişilerin düzenli olarak bildirileceğini belirten Ersoy, şunları söyledi:

“Ama biz bakın bu günübirlik evlere karşı değiliz sadece dünyada olduğu gibi belli bir belgelendirme ile ve mevzuatlara uygun şekilde yapılması taraftarıyız. Yoksa bu da bir turizm şeklidir. Bunun da çok talebi var dünyada olduğu gibi bizde de bu talep var ve bu talepten yararlanmamız gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.