İBB’den bir skandal daha! Bir günde 2 bin araç arızalandı…

İBB’den bir skandal daha! Bir günde 2 bin araç arızalandı…
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İstanbul genelinde önceki gün özel halk otobüslerinin dışında 1850’den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı” açıklamasında bulundu.

İBB’den bir skandal daha geldi.  İBB’ye bağlı 2 binden fazla İETT otobüsü ve metrobüsü arıza yaptı. İstanbul ulaşımının bel kemiği olan İETT’lerin arıza yapmasının ardından yaşanan kriz İstanbulları adeta mağdur etmiş durumda.

 

 Başkan Abdullah Özdemir yaşanan krizi değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım konusundaki hatalı ve yanlış uygulamalarının sıkıntısını İstanbulluların çektiğini açıkladı.

 

İmamoğlu seçimlerdeki vaatlerini yerine getirmiyor

Şu anda İETT ve metro ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Özdemir, sıkça yaşanan arızalar, çıkan yangınlar, çalışmayan klimaların yaz sıcağında vatandaşları hayatından bezdirdiğini söyledi.

Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarda “İstanbul’u ulaşım çilesinden kurtaracağı” vaadinde bulunduğunu ifade ederek, “Ayrıca ‘otobüs ve metrobüs filosunu yenileyeceği, raylı sistem payını arttıracağı ve Türkiye’nin en ucuz ulaşım sistemini kuracağını’ söylemişti ama bunları yapamadı” açıklamasında bulundu.

 

1850’den fazla İETT aracı arıza yaptı

İETT otobüsleri ve metrobüslerin arızalanmasının sosyal medyada sürekli gündem olduğunu belirten Özdemir, “İETT otobüslerinde ve metrobüslerde arızalar her geçen gün artıyor. İstanbul genelinde önceki gün itibarıyla özel halk otobüslerinin dışında 1850’den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı. Bu arızaların sebebi de otobüs bakım ve onarım işlerini iyi bilen yetişmiş ve tecrübeli ekibin devre dışı bırakılması, görevden alınması ve görev yerlerinin değiştirilmesidir” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.