İşgalci İsrail Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurdu!

İşgalci İsrail Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurdu!
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Ehl-i Baptist Hastanesini vuran işgalci İsrail, bu kez bir Rum Ortodoks Kilisesi Saint Porphyrius’u vurdu. Saldırı da 8 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı olduğu biliniyor.

 

Hamas’la işgalci İsrail arasında başlayan savaş devam ediyor. İşgalci İsrail tüm savaş kurallarını hiçe sayarak sivilleri hedef alıyor. Geçtiğimiz günlerde Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurmuştu. İsrail şimdi de Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi Saint Porphyrius’u vurdu.

Gerçekleştirilen saldırı da ilk belirlemelere göre en az 8 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı olduğu da bilinenler arasında.

Kilise de ise yerinden edilmiş sivil Filistinlilerin olduğu açıklandı.

Kudüs’teki Anglikan Kilisesi’ne bağlı Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, İsrail’in geçtiğimiz günlerde bombaladığı ve çok sayıda insanın ölümüne sebep olduğu El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaklaşık 250 metre mesafede bulunuyor. İsrail’in saldırdığı bölgede ise yaklaşık 1000 Hristiyan’ın yaşadığı ve evleri yıkılanların kiliseye ya da bağlı konutlara sığındıkları belirtiliyor.

Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi’nden saldırıya kınama

Saldırının ardından Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesinden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, İsrail’in Gazze kentindeki kiliseyi hedef alan hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyor. Patrikhane, İsrail’in son 13 gün içinde yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında evlerini kaybeden çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere masum vatandaşları korumak için sağlanan barınakların yanı sıra kiliselerin ve kurumların hedef alınmasının, göz ardı edilemeyecek bir savaş suçu teşkil ettiğini vurguluyor” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.