İsrail’den Lübnan’a ultimatom!

İsrail’den Lübnan’a ultimatom!
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

İsrail-Filistin savaşı 10. gününe ulaştı. Bölgede hareketlilik devam ediyor. İşgalci İsrail Gazze’ye saldırmaya devam ederken, Lübnan’a karşı söylemleri ikinci cephe mi açılıyor sorularını akla getirdi.

 

İsrail-Filistin savaş hattında çatışmalar devam ederken, İsrail’in kuzeyinde Hizbullah’ın saldırısı sonucu 1 askerinin öldüğünü açıklayarak Lübnan’a ultimatom verdi. “2 cephede savaşacak gücümüz var, Lübnan’ı yok ederiz!” diyen işgalci İsrail, olası Hizbullah saldırılarını da önlemeye çalışıyor.

İsrail, Hamas’la olan savaşı devam ederken kuzeyden de Hizbullah’ın saldırması halinde Lübnan’ı yok etmekle tehdit etti.  İsrail ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, Hizbullah’ı ikinci bir cephede savaş başlatmaması konusunda uyardı. Eğer Hizbullah ikinci bir savaş başlatırsa ‘Lübnan’ı yok etmekle’ tehdit etti.  İsrail Savuma Güçleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner ise, “Son birkaç günde Hizbullah’la sınırda birçok çatışma yaşadık” dedi ve Hizbullah’ı savaş eşiğini geçmemelerinin iyi olacağını ifade etti.

İsrail Askeri Güçlerinden General Daniel Hagari ise “Hizbullah, Gazze’deki savaşında İsrail’e meydan okumak için Kuzey sınırında gerilimi tırmandırıyor ve bunu İran’ın desteği ve talimatıyla yapıyor, Lübnan’ı ve vatandaşlarını tehlikeye atıyor” açıklamasında bulundu.

Lübnan’ı yok ederiz!

Yarbay Hagari, işgalci İsrail’in 2 ve hatta daha fazla cephede savaşma gücünün olduğunu, savaşmaya hazır güçlü bir ordularının bulunduğunu dile getirerek Lübnan’ı tehdit etti. İsrail’in Gazze’de olan savaşına Hizbullah’ın müdahil olması durumunda Lübnan’ın ve Lübnan halkının tehlikeye gireceğini ifade etti.

Siviller devlet misafirhanesine nakledildi

İşgalci İsrail’in kuzey sınırında zaman zaman Hizbullah’la yaşadığı çatışmalardan gerginleşen atmosfer dolayısıyla, İsrail ordusu bu bölgeden sivillerin tahliye edildiğini açıkladı. Açıklamada, “Lübnan sınırından iki kilometreye kadar bölgede yaşayan kuzey İsrail sakinlerini devlet misafirhanelerine tahliye etme planı uygulamaya konuldu” ifadelerine yer verildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.