İzmir için korkutan deprem uyarısı!

İzmir için korkutan deprem uyarısı!
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan’dan İzmirlileri korkutacak bir deprem açıklaması geldi.

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yıl dönümü haftasında afet tehlikesine dikkat çeken Koray Çetin Onalan, dünyanın en yoğun sismik aktivitesinin Ege Bölgesi’nde yaşandığını söyledi. İzmir’de 13 diri fay hattı bulunduğunu ifade eden Onalan, “Girit Adası’nın güneyinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Girit, geçmiş dönemde çok büyük depremler üretmiştir. Yaşadığımız coğrafya, afet coğrafyası. Artık bu durumu kabullenip, buna göre plan çizmemiz lazım” dedi.

İnşaat artışına dikkat çekti

“Köyden, kırsaldan kente göçü önlemeliyiz.” önerisinde bulunan Onalan, şöyle devam etti:

Bunu yapmazsak, kurtulamayız. Bunu önlemek için bir seferberliğe ihtiyaç var. Mutlaka kentlerden kırsala dönüşü hızlandırmamız, oralarda insanların yaşayacakları alanlar oluşturmamız gerekiyor. Bir ilçe belediyemize aylık 40 tane inşaat ruhsatı geliyor. İzmir’in 30 ilçesi var. Aylık bin 200 inşaat ruhsatı yapıyor. Bunun çok büyük bir kısmı İzmir’in metropol alanında; Karşıyaka’da, Alsancak’ta. Her yerde inşaat yapıyoruz. Artık bu kentin bunu taşıyacak gücü yok.

7 şiddetinde deprem uyarısı

7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini belirten Koray Çetin Onalan, şu ifadeleri kullandı:

İzmir için büyük bir felaketle karşı karşıya kalacağımızı hiç kimse aklından çıkarmasın. 7 büyüklüğünde bir deprem; ki İzmir’de 7 büyüklüğünde deprem üretecek faylar var; bunların herhangi birinin kırılması durumunu düşünmek bile istemiyoruz. Yapı stokumuz çok eski. Bunu yapacak bütçe yok.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.