Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye verdiğimiz sözü tutacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye verdiğimiz sözü tutacağız
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilere verdiği sözü tutacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamada Erdoğan, “İsveç’te Kuranı-ı Kerim’e yönelik saldırıların hiç bir insani temelle bağdaşması mümkün değil. Bu nefret suçunun polis kontrolünde işlenmesi çok vahim.” diyerek İsveç’e tepki gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen memur maaşı zammı hakkında 5 Temmuz Çarşamba gününe işaret etti. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla memur ve emekli maaşlarının belirleneceğini söyleyen Erdoğan, “Memur ve emeklimize verdiğimiz sözü tutacağız.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kur’an-ı Kerim’i yakmak özgürlük olamaz

“Türkiye’nin çevresinde huzuru hakim kılana kadar diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz. İslam dünyası olarak kurban bayramına ulaşmanın heyecanını yaşarken, İsveç’in başkentinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirmiştir Bunun insani temellerle bağdaşması mümkün değildir. Bunlar İslam düşmanlığıyla beslenen nefret suçudur. Bunun polis korumasıyla işlenmesi çok daha vahimdir. Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancı mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur’an-ı Kerim mushafı yakma diye bir özgürlük olamaz. Sözkonusu kendi güvenlikleri olunca hiçbir hak, hukuk, ilke tanımayanlar sıra müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar.”

 

Fransa’daki olayların kökünde sömürgecilik var

“Önceki hafta Mora yarımadası açıklarında batan gemi faciasında buna bir kez daha şahit olduk. Yüzlerce kişinin ölümü Titanik gemisini görmeye giden 5 zengin kadar gündem olmadı. Bu mazlumlar her yıl Akdeniz’in sularında kaybolan binlerce can gibi kısa sürede unutulup gitti. Beyaz adamın üstünlüğüne dayanan sömürgeci, kibirli, gayriinsani zihniyetin varlığının halen devam ettirdiğinin işaretidir. Özellikle sömürgeci geçmişi ile bilinen ülkelerde kültürel ırkçılık, kurumsal ırkçılığa dönüşmüştür. Fransa’da başlayan olayların kökünde işte bu zihniyetin inşa ettiği sosyal mimari vardır. Sistematik baskı gören varoş, gettolarda yaşamaya mahkum edilen göçmenlerin çoğu müslümanlardır. Şiddet maalesef şiddeti doğurmuş ve bugünkü hadiseleri tetiklemiştir.”

 

Memur ve emekli maaşı zammı enflasyon oranları sonrası belli olacak

Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.