Kan donduran ”Kabus Doktor” soruşturması başladı

Kan donduran ”Kabus Doktor” soruşturması başladı
Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-

İstanbul’da bir klinikte hayvanlarda kullanılan ilaçları çocuklara verip hipnoz ederek Ailelerinin kendilerine cinsel istismar yaptığını telkin eden Prof. Süleyman Salih Zoroğlu, eşi ve 4 kişi hakkında başlatılan soruşturma iddianamesi hazırlandı. Kan donduran suçlar işleyen Zoroğlu için 927 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer sanıklar için farklı oranlarda hapis cezalandırılması talep edildi.

İddianame 20 şikayetçi aile ve 21 mağdur çocuk yer alıyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler Süleyman Salih Zoroğlu ve Ahmet Aktaş’ın tutuklu olduğu kaydedildi. İddianamede 4 diğer şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı aktarıldı. Yürütülen soruşturma sonucu 20 müşteki aile ve 21 mağdur çocuğun beyanlarının alındığı da iddianamede açıklanarak 6 bölümden oluşan 151 sayfalık iddianamenin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği bildirildi.

Masum Çocuklara  ”Ketamin” vermiş

Şüpheli Zoroğlu’nun klinik ve ev adreslerinde ele geçirilen maddeler üzerinde Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi tarafından yapılan inceleme ve analizler neticesinde Ketamin ve Ketaminle ilişkili  madde ve materyaller tespit edildiği  iddianamede yer aldı. Bu maddeyi içeren ürünlerin psikiyatri alanında çocuklar için güvenlilik ve etkililiğinin gösterilmediği de iddianamede yer aldı.

Çocukları telkinle  ebeveynlerini öldürme tavsiyesinde bulunmuş

Zoroğlu’nun mağdur çocukların bir bölümüne çeşitli zehirleyici maddeler kullanarak ebeveynlerini öldürme tavsiyesinde bulunulduğu, çocuğun bu maddeleri kullanması halinde otopside tespit yapılamayacağını söyleyerek suç işleme kararlılıklarını arttırmaya çalıştığı da iddianame de yer aldı.

Çocukları yurtdışına kaçırmayı FETÖ firarisi ablasıyla planlamış

Zoroğlu’nun  mağdur çocukların pek çoğunu okullarını bırakmaya, ailelerinden ayrılarak oluşturacağı evlerde kalmaya, pasaport çıkarıp yurt dışına gitmeye (özellikle Belçika) ikna etmeye çalıştığının tespitine de iddianamede yer verildi. Şüphelinin bu noktada mağdurların ailelerinden şantaj yoluyla temin edeceği paraları kullanmayı planladığı, yurtdışındaki temel bağlantı noktasının da firari durumdaki FETÖ şüphelisi ablasının olduğunu ikrar ettiği iddianamede bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.