Kıbrıs Barış Harekatı emrini Erbakan Hoca verdi!

Kıbrıs Barış Harekatı emrini Erbakan Hoca verdi!
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, bundan tam 49 yıl önce Kıbrıs’ta zulme maruz kalan Kıbrıs Türk’ü Müslümanların yardımına koştu. Kıbrıs Adası’nda bulunan Müslüman Türklere zulüm eden Rumlar, 20 Temmuz 1974’te dönemin hükümet ortağı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın önderliğinde adadan silinip atıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bülent Ecevit’in başbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakan yardımcısı olduğu hükümetin desteğiyle Kıbrıs’ta barış ve huzuru sağlamak amacıyla askeri harekat başlattı.  Kıbrıs’ta bulunan işgalci Rumlara karşı ellerinden gelen mücadeleyi veren kahraman Türk Ordusu adada huzur ve suküneti tesis ederek Müslümanların refahını yeniden sağlamıştı.

 

Kıbrıs Barış Harekat’ı emrini Merhum Erbakan Hoca verdi

Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit’in yurt dışı seyahati esnasında Genel Kurmay Başkanı Semih Sancar ve bazı komutanlarla Kıbrıs konulu kritik bir toplantı yaptı. Erbakan bu tarihi toplantıda Kıbrıs Zaferi için ani bir kararla harekat emri verdi. Harekatın saatini ve çıkartma yapılacak yerlerini dahi o zamandan belirleyen Erbakan, “Çıkartma önümüzdeki Cuma günü sabahı başlasın. Nasıl olsa İngilizler taleplerimizi ret edecekler, biz beyhude vakit kaybetmeyelim, Cuma sabahı mübarek sabahtır.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’dan yıldönümü mesajı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıldönümü münasebetiyle Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan sosyal medya hesaplarından tarihi zaferi andı. Erbakan mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yıllar sonra adaya barış ve huzuru getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümü kutlu olsun.

Bu vesileyle Başbakan Vekili sıfatıyla harekatın emrini veren Merhum Erbakan Hocamız’ı, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş’ı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.