‘Mülakat kaldırılacak’ sözü tutulmadı! Öğretmen atamalarında mülakat olacak…

‘Mülakat kaldırılacak’ sözü tutulmadı! Öğretmen atamalarında mülakat olacak…
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce kamuda mülakatların kaldırılması için sık sık çağrı yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kamuda mülakatları kaldıracağız” demişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat puanlarının her birinin yüzde 50 oranında etkili olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların 20 Mayıs’ta başlayacağını bildirdiği açıklamasında mülakat puanına da değindi.

Puanın yüzde 50’sini mülakat oluşturacak!
Haksız rekabete yol açan ve adayların tepkisini kamuda mülakat sorunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılacağı sözü verilmesine rağmen kaldırılmadı. Kaldırı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ayrıca, öğretmen atamalarında mülakata ilişkin, ”Skorun yüzde 50’si KPSS, yüzde 50’si mülakat olarak yapılacak” dedi.

Erdoğan ‘Mülakat kaldırılacak’ demişti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023’te, katıldığı AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda “Kamuda mülakatları kaldıracağız” diyerek, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.