Öğretmenler eylemde! Bakan Tekin, yeni kanun ile caydırıcı tedbirleri duyurdu…

Öğretmenler eylemde! Bakan Tekin, yeni kanun ile caydırıcı tedbirleri duyurdu…
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu konularla ilgili öğretmen arkadaşlarımızın talepleri, caydırıcılığa yönelik talepler oldu. Yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladık. Bunun içinde okulda şiddeti önlemeye yer veriyoruz. Caydırıcı nitelikte tedbirler alacağız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı CNN Türk yayınında öğretmenlere yönelik şiddeti kınamak amacıyla bugün öğretmenlerin eylem yaparak derslere girmemesine ilişkin konuştu.

Öğretmenler derslere girmedi!
Eyüpsultan’da, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.’nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından olayı protesto etmek amacıyla Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye öğretmenler, bugün derse girmedi.

‘Yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladık’
Bakan Yusuf Tekin, caydırıcı nitelikte debirler alacaklarını belirterek, “Maalesef çok üzücü bir olay oldu. Hep beraber tedbir alırsak çözebileceğimiz konular. Haziran ayından itibaren aldığımız tedbirler olayların yaşanmaması için çaba gösterdik. Valilerle yaptığımız toplantıda da gündemlerden bir tanesi okuldaki güvenlik tedbirleriydi. Bu konularla ilgili öğretmen arkadaşlarımızın talepleri, caydırıcılığa yönelik talepler oldu. Yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladık. Bunun içinde okulda şiddeti önlemeye yer veriyoruz. Caydırıcı nitelikte tedbirler alacağız. Hem idari hem de hukuki açıdan tedbirler alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.