Ramazan Hoca’nın katili kim?

Ramazan Hoca’nın katili kim?
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

Diyarbakır’lı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan  Pişkin’in katili bulundu mu?

Yetkililer, bıçaklanarak katledilen Ramazan Hoca’nın katilinin bulunmasının an meselesi olduğunu belirtiyorlardı. Ve Ramazan Hoca’nın katili bulundu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’in katil zanlısının yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Ramazan Hoca/Ramazan Pişkin’in katilinin bulunduğuna dair açıklaması şöyle:

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır.

Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun.

‘İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin şu açıklama gelmişti’

İşte Ramazan Hoca açıklaması:

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Basın Açıklaması (2024-4)

Ramazan Pişkin, 31.01.2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Pişkin’i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RAMAZAN HOCA KİMDİR? DİYARBAKIRLI RAMAZAN PİŞKİN-RAMAZAN HOCA

Eski bir videosunda İslamiyet’le ilgili kitaplar okuyarak kendini yetiştirdiğini söyleyen Pişkin, bir süre sonra çevresinden kendisine “Deli” diyenler olduğunu ve hakaretlere uğradığını belirtti.

2015 yılından beri başta Diyarbakır Ulu Cami olmak üzere camilerde yaptığı konuşmalarla tanınmaya başlayan Ramazan Hoca Lakaplı Ramazan Pişkin, sosyal medya platformlarında yayılan videolarıyla ünlü oldu. Ramazan Pişkin’in  (Ramazan Hoca) öldürülmeden kısa süre önce İstanbul’a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi.

Pişkin, 2020 yılında haftada bir gün mezarlıklardaki ağaçları budayarak ve tespihçilere yardımcı olarak geçimini sağladığını söylemişti.

Ramazan Pişkin, 2022 yılında gözaltına alındı ve Elazığ’da bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne yatırıldı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 27 Mayıs 2020’de açıkladığı kararda, Pişkin’in 6 ayda bir muayene olması şartıyla serbest bırakılması kararlaştırıldı.

Söz konusu mahkeme kararı ise, 8 Ocak 2017 tarihinde, Ulu Cami’yi ziyaret eden bir kadına yönelik ”Bu şekilde dolaşamazsınız, ince giyinmişsiniz, içinizi görüyorum” gibi sözlerle taciz, takip ve ifşa ettiği şikayetiyle başlatılan soruşturmadan dolayı verilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.