Refah Sınır Kapısı açıldı!

Refah Sınır Kapısı açıldı!
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

ABD’li uydu şirketi Maxar, işgalci İsrail ve Hamas arasında devam eden savaş sebebiyle birçok sivilin etkilendiği Gazze bölgesine insani yardım yapmak için Refah Sınır Kapısı’nın açılmasını bekleyen tırların oluşturduğu kuyruğun uydu fotoğraflarını yayınladı.

İşgalci İsrail tarafından günlerdir abluka altına alınan ve insanlık dışı bir şekilde bombalanan Gazze’ye yardımlar ulaşamıyordu. Birçok ülkenin ve Birleşmiş Milletler’in çağrısı sonrasında dün ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, “Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın 21 Ekim Cumartesi günü yerel saatle 10.00’da açılacağı bilgisini aldık. Sınır açılırsa yabancı vatandaşların Gazze’den çıkışı için ne kadar süre açık kalacağını bilmiyoruz. Sınırın açılması durumunda çok sayıda kişinin geçmeye çalışacağını tahmin ediyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Kapı açıldı

Refah Sınır Kapısı, büyükelçiliğin açıklamasının ardından açıldı. Birleşmiş Milletler’e ait araçlar ve insani yardım TIR’ları Gazze’ye geçiş yapmaya başladı. Böylelikle haftalardır yardım ulaştırılması engellenen bölgeye ilk yardım ulaşmış oldu.

Refah Sınır Kapısı bugün açıldı. Yardım tırları içeri girmeye başladı. İçeri girmeyi bekleyen tırların uydu fotoğrafı ise ABD’li uydu şirketi Maxar tarafından paylaşıldı.

Sivillerin Mısır’a geçmesi bekleniyor

Yardımların girmesi haricinde birçok sivilin ve farklı ülke vatandaşının sınırdan Mısır’a geçmesi bekleniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.