Terörün beli kırılıyor! 466 operasyon yapıldı

Terörün beli kırılıyor! 466 operasyon yapıldı
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Türkiye genelinde saat 08.30 itibarıyla, 13 bin 440 güvenlik personelinin katıldığı 466 terörle mücadele operasyonu başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda birçok şüphelinin gözaltına alındığını ve operasyonların hızla devam ettiğini duyurdu.

Ülke genelinde suç örgütleri ve bölücü terör örgütlerine karşı yoğun operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün saat 08.30 itibarıyla 13 bin 440 güvenlik personelinin katıldığı toplam 466 terörle mücadele operasyonunun sürdüğünü açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirilen ‘Kahramanlar’ operasyonları kapsamında, Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın illerinde 12 şüpheli terör örgütü üyesinin yakalandığı bildirildi. Ayrıca, bölücü terör örgütünün istihbarat yapılanmasına yönelik Şanlıurfa merkezli olarak Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli olmak üzere toplam 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.” dedi.

466 farklı operasyon

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, Türkiye genelinde 03 Ekim 2023 saat 08.30 itibarıyla kırsal alanda terörle mücadele amacıyla gerçekleştirilen toplam 466 operasyon bulunmaktadır. Bu operasyonlara katılan toplam 13 bin 440 güvenlik personeli, 8 orta çaplı ve 458 küçük çaplı operasyonu yönetiyor.

Operasyonlarda görev alan 960 tim, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu unsurlarından oluşmaktadır. Bakan Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Operasyonlara katılan MİT, Emniyet ve Jandarmamızın her birini alınlarından öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.