Bir de hakaret ediyorlar!

Bir de hakaret ediyorlar!
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Emekli maaşlarına sadece yüzde 5 oranında ek zam yapılması büyük tepkilere sebep olurken, birçok gazetecinin vatandaşlardan yükselen feryadı görmezden gelmesi dikkat çekiyor. Mağduriyetlerini sosyal medyada dile getiren vatandaşlar, ilgi görmemek bir yana hakaretlere bile uğruyor.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi’nin son toplantısında, emekli maaşlarına sadece yüzde 5 oranında ek zam yapılacağının açıklanmasının ardından yükselen tepkiler devam ediyor.

Uzun yıllardır mağduriyete uğrayan emekliler, en fazla ayrımcılığa uğramaktan şikayetçi.

Kesimler arasında büyük farklar oluştuğunu, gelir adaletsizliğinin gittikçe arttığı şikayetlerini hatırlatan uzmanlar, şunları söylüyor “Çalışan memur, emekli olduğunda maaşının üçte birini alabiliyor. Bir memur, emekli olduğunda eline geçecek maaşla nasıl geçinsin? Bundan dolayı da, son ana kadar emekliye ayrılmamak için direnmekten başka çareleri yok. Memur emeklileri bu durumdayken, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu onlardan da kötü. İktidarla pazarlık mekanizmaları olmadığı için büsbütün mağdur ediliyorlar”

EMEKLİLER: BİR DE HAKARET İŞİTİYORUZ!

Mağduriyetlerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye, seslerini yetkililere duyurmaya çalışan emeklilerin en fazla şikayetçi oldukları konulardan biri de, bu çabalarından dolayı hakarete uğramak.

Emekliler, tepkilerini şu ifadelerle dile getiriyor:

“Sosyal medyadan bize vatanseverlik dersi vermeye kalkışan troller var, trollerden daha fazla da meşhur gazeteciler var.

Ülke zor durumdayken, daha fazla maaş istemek vatanseverlikle bağdaşmazmış! Bizler, bu ülke için her zorlu dönemde en büyük fedakarlıkları yapmış insanlarız. Konumlarını ilişkilerini düşünerek bizim dertlerimize ilgisiz kalanlar, bari hakaret etmesinler. Böyle yaparak, iktidara da zarar verdiklerinin farkında değiller mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla zarar verenler de bunlar aslında. Bütün faturayı emeklilere yüklemek, emeklileri birer asalak olarak göstermeye çalışmak herkese kaybettirir,  en kötüsü de ülkeye kaybettirir.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.