Güldür Güldür’den yeni skandal! Gazileri hedef aldı!

Güldür Güldür’den yeni skandal! Gazileri hedef aldı!
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Güldür Güldür programının bir bölümündeki gazilerle ilgili ifade nedeniyle inceleme başlattı.

‘RTÜK’ten açıklama geldi’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘Skandal üstüne skandal’

Programının geçtiğimiz günlerde yayımlanan bölümünde, bir huzurevinde kalan ve aralarında bir gazinin de yer aldığı yaşlılarla şöhret peşinde koşan bir şarkıcının diyaloğu mizahi bir üslupla ele alınıyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, popüler televizyon programı Güldür Güldür’de yer alan bir skeçte gazilere yönelik yapılan hakaret içerikli sözlerin ardından sert bir tepki gösterdi.

Skeçte, “Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz” ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Göktaş, konuyla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

“Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve ‘güldürmeyen’ anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir.” ifadelerini kullandı.

Skeçte, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve “gazikart” uygulamasının mizah konusu yapıldığı belirtilirken, bu içerik sosyal medyada geniş bir kesim tarafından tepki çekti. Programın yayınlandığı kanal ve yapımcı ekip de olayın üzerine hızla gitmek zorunda kaldı.

Öte yandan, sosyal medya kullanıcıları da #GüldürGüldürİptalEdilsin etiketiyle programın kaldırılması talebinde bulundular. Gelişmeler, kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir konu haline geldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.