Saadet Partili vekilden başörtüsü teklifine imza!

Saadet Partili vekilden başörtüsü teklifine imza!
Yayınlama: 19.12.2022
A+
A-

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, başörtüsü kapsamında hazırlanan Anayasa teklifine imza verdi.

Milli Nizam

AK Parti tarafından başörtüsü özgürlüğü kapsamında hazırlanan Anayasa teklifinde imza sayısı 337’ye yükseldi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da AK Parti, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imza attığı başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine imza verdi.

Muhalefete “hayır” deyin çağrılarının yapıldığı Anayasa teklifine ilişkin konuşan Saadetli Karaduman, verdiği desteği Twitter hesabından duyurdu.

Karaduman, “Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifine imza vererek desteğimizi ilan ediyoruz. Hayra motor, şerre fren olacağız.” dedi.

Karaduman’ın desteğinden sonra gözler 6’lı masada

Ahmet Davutoğlu, önceki hafta Gelecek Partisi’nin üçüncü kuruluş yıl dönümünde gazetecilerle bir araya gelmişti. Davutoğlu’nun toplantıdaki açıklamalarını aktaran T24 yazarı Murat Sabuncu, Davutoğlu’nun, “6’lı masanın seçmeni etkilemek için teklife evet diyeceğini” itiraf ettiğini şu ifadelerle anlatmıştı:

“Davutoğlu, ‘Meclis’ten hayır çıkmaz. İYİ Partili, CHP’li vekiller alana indiğinde ‘ben başörtüye hayır demedim’ demek ister. 400’ü aşan bir milletvekiliyle anayasa maddesi kabul edilirse bu sefer de biz çıkar deriz ki, bu şeref sayın Kılıçdaroğlu’na ait’ dedi.”

Kürşad Zorlu söylem değiştirdi

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin Anayasa değişikliği tutumuna ilişkin açıklamasında, “Genel İdare Kurulu’nda çoğunluğun eğilimi, yeni anayasa konusunda ‘evet’ yönündedir.” demişti.

Halk TV canlı yayınında sözleri eleştirilen İYİ Partili İde, program konuklarından İsmail Saymaz’a bir açıklama daha göndererek bu sefer de şunları söylemişti:

“Evet vereceğiz demiyoruz. Partimizdeki temayül o yönde ve tartışacağız diyoruz. Diğer taraftan Anayasa oylamasında Grup kararı alınamaz. Dolayısıyla böyle bir kararımızın olduğu söylenemez. Aynen Tezkan’ın dediği gibi Meclis’te bunu konuşacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.