28 Şubat mağdurları haklarını hâlâ alamadı!

28 Şubat mağdurları haklarını hâlâ alamadı!
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

28 Şubat mağdurları, üzerinden 27 yıl geçen “postmodern darbe”den dolayı uğradıkları haksızlıkların  kurulacak  “zarar tespit komisyonu” ile belirlenmesini ve bütün hak kayıplarının telafi edilmesini bekliyor.

Gazetecileri, sivil toplum örgütü temsilcilerini ve siyasi parti yetkililerine ziyaret ederek taleplerini dile getiren 28 Şubat Platformu’nun Başkanı Şerife kaya şunları söyledi:
“Darbe nedeniyle 7 Nisan 1997’de Cerrahpaşa’da kendisi gibi başörtülü olan, alanlarında yetkin 10 sağlık personeli hakkında soruşturma ve uzaklaştırma kararı alındığını belirten Kaya, anayasa ve kanunlarda yeri olmamasına karşın o dönem fiili bir durumun oluşturulduğunu söyledi.

“Mağdurlardan bazıları haklarının bir bölümünü alabilirken, bazıları hiç  bir hakkını alamadı. Biz her şeyin hukuk çerçevesinde olmasını ve hakların hak edenlere verilmesini, hak kayıplarının giderilmesini istiyoruz. Bunun da yolu bir zarar tespit komisyonunun kurulmasından geçiyor. Komisyonda, mağdur grupları temsil edenlerle hukukçuların bulunmasını talep ediyoruz. 28 Şubat darbesi mağduriyetinin başlangıcı her ne kadar 1997 yılı gibi görünse de aslında süreç 1980’li yıllara  kadar uzanmaktadır. Zira, gerek 1982 yılında çıkartılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmelik ile getirilen kısıtlamalar8, gerek 1983 yılında uygulanan fiili yasaklar neticesinde üniversitelerde başörtülülerin mağduriyetleri sözkonusu olmuştur. Dolayısıyla 1982 yılından itibaren 2104 yılında başörtüsü yasağının kaldırıldığı tarihe kadar geçen süre dikkate alınmalıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.