‘Yerli ve milli Escobar’ pankartı hakaret sayıldı!

‘Yerli ve milli Escobar’ pankartı hakaret sayıldı!
Yayınlama: 27.12.2022
A+
A-

Zafer Partisi Malatya İl Başkanlığı’nın astığı üzerinde, “Yerli ve milli Escobar” yazılı pankart, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret edildiği gerekçesi ile cezalandırıldı.

Milli Nizam

Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi, üzerinde “Yerli ve milli Escobar” yazılı pankartı suç sayarak, pankartı asan Zafer Partililere para cezası verdi.

Zafer Partisi Malatya İl başkanı Turgut Şahin ve iki il başkan yardımcısı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘hakaret’ etmeleri gerekçesi ile ceza aldı.

Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Yerli ve milli Escobar” yazılı pankartla “kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu işledikleri gerekçesiyle Turgut Şahin ve yardımcıları Baki Üstün ve Musa Osmanoğlu’na 5 bin 300 lira adli para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin cezayı değerlendirirken “bağımsız yargı” eleştirinde bulundu:

Çok üzgün ve sinirliyim! Siyaset eli ile Türkiye Cumhuriyeti devletinde hukukun düştüğü hali görüyor musunuz. Bu karar skandal. Uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla astığımız pankartta hiçbir isim ve emare olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti üzerine ceza vermiş olmak için ceza verdiler. Türk milleti adına karar veren mahkemeler artık siyaset adına karar veriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.