Bahçeli’den Erdoğan’a ’50+1′ vetosu: ‘Muhtar seçmiyoruz!’

Bahçeli’den Erdoğan’a ’50+1′ vetosu: ‘Muhtar seçmiyoruz!’
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı 50+1 tartışmalarına ilişkin, “Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya dönüşü başlattığı 50+1 tartışmalarına ilişkin Grup Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 50+1 şartına ilişkin Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız sistemin ana omurgası 50+1 oy hesabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde seçim de seri olur’ demiştir. ‘Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor’ demiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında anlamlıdır fakat bu konuda bizim sözlerimiz yaptığımız açıklamalar, görüşler de bellidir ve değişmemiştir.

Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir.

Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.