Beyaz Saray’dan açıklama geldi: Türkiye’ye F-16 satışını açıktan destekliyoruz!

Beyaz Saray’dan açıklama geldi: Türkiye’ye F-16 satışını açıktan destekliyoruz!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye F-16 satışını açıktan desteklediklerini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği hedeflerini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede İsveç’in NATO üyeliği için uzlaşma çıktı. ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarıi F-16 satışı konusunda sıcak mesajlar verdi.

 

Biden, F-16’ları Türkiye’ye satacak

ABD’den dünyanın konuştuğu karara ilişkin yeni açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, “Biden, F-16’ların Türkiye’ye satışını Kongre’ye danışarak iletmeyi planlıyor” ifadelerini kullandı.

 

Dünya Türkiye’nin İsveç hakkındaki NATO kararını konuşuyor. İsveç’in NATO üyeliği için uzlaşma çıkmıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan kararla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’nin AB’ye üye olma isteği İsveç’in NATO üyeliğiyle bağlantılı değil” dedi.

Sullivan ayrıca “Biden, F-16’ların Türkiye’ye satışını Kongre’ye danışarak iletmeyi planlıyor” ifadelerini kullandı.

 

Senatör Menendez’in yeni bahanesi Yunanistan

Türkiye’ye F-16 satışına karşı olduğunu her fırsatta dile getiren Menendez, Biden yönetimi ile savaş uçaklarının Türkiye’ye satışı ile ilgili görüşme halinde olduğunu söyledi.

Menendez, “Türkiye’yle alakalı endişelerim hala var. Biden yönetimiyle görüşüyoruz. Eğer Biden yönetimi, Türkiye’nin komşularına yönelik son birkaç aydır durağan olan saldırganlığına son vermenin bir yolunu bulabilirlerse bu harika olur; ama bu kalıcı bir gerçeklik olmalı” dedi.

Yunanistan’ın güvenliğini önemsediğini ifade eden Menendez, F-16 satışına ilişkin kararını ne zaman vereceğine dair soruyu ise, “Muhtemelen gelecek hafta içinde” diye cevapladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.