CHP Genel Başkanı’na canlı yayında çok zor ‘genel başkanlık’ sorusu!

CHP Genel Başkanı’na canlı yayında çok zor ‘genel başkanlık’ sorusu!
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

Habertürk TV canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?” sorusuna da cevap verdi.

Milli Nizam

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında çıktığı her seçimde hezimet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu’na, 2023 yenilgisinden sonra “istifa” çağrıları yapıldı.

Partililerinin tüm eleştirilerine kulaklarını kapatan Kılıçdaroğlu, koltuğunu bırakmazken, son olarak CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğündeki ihanet toplantısı basına sızdı.

Kılıçdaroğlu kritik CHP’li isimlerin katıldığı toplantıyı da “kabul edilemez” diye değerlendirdi.

Habertürk TV moderatörü Mehmet Akif Ersoy bu akşam konuk ettiği Kılıçdaroğlu’na, “Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?” sorusuna cevap verdi.

Cevabına, “Gayet basit. Kurultay yapıyorsunuz.” diye başlayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Biz aynı zamanda hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Biz böyle dün kurulan bir parti değiliz. Geçmişte nasıl genel başkanlar değişti ise yine genel başkanlar değişir. Örneğin ben hiçbir delegeye ‘bana oy verin’ diye telefon açmam. Bunu dediğiniz an genel başkanlık yapamazsınız. Biz gelenekleri, kurumları olan bir partiyiz. Sıradan bir parti değiliz. Genel başkan elbette ki değişir. Benim genel başkan olduğum dönemde de genel başkan adayları çıktı, demokratik yarıştık. Bunların olması demokrasinin gereğidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.