Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bir tehdittir, felakettir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bir tehdittir, felakettir!
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek, Türkiye’deki doğurganlık oranının hızla azalmasından, ailenin tahrip edilmesinden şikayetçi oldu. Erdoğan’ın bu değerlendirmeleri üzerine, sosyal medyada paylaşım yapan bazı vatandaşların  “Sayın Cumhurbaşkanı muhalefet lideri gibi konuşuyor. 21 yıldır tek başına iktidarda olan ve bunca yetkiyle donatılmış durumda bulunan Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözden öteye geçmesini bekliyoruz”  muhtevalı tepkileri dikkat çekti.

ERDOĞAN’DAN TESPİT VE ŞİKAYETLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı değerlendirmelerde, “Aile” meselesi öne çıktı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından,  “şikayetlerin” dile getirildiği bölümler:

-TÜİK’in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. Açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir.

-Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Mevcut durum ülkemiz için tolere edilebilir olmaktan çıkmıştır.

-Aile kültür emperyalizmine karşı en sağlam kalemizdir. Doğurganlık hızındaki düşüş Türkiye için varoluşsal bir tehdittir. 

-3 çocuk tavsiyemizden dolayı eleştiri aldık ama zaman bizi haklı çıkardı. 3 çocuk çağrımızın önemi daha iyi anlaşılıyor.

-Küresel cinsiyetsizleştirme projeleri de aileyi tehdit ediyor. Bu akımları fonlayanlarının amacının hak ve özgürlük olmadığını biliyoruz.

-Kitle iletişim araçlarının ailevi değerleri göz ardı eden yayınları, ahlaki ve kültürel yozlaşma sürecini beraberinde getiriyor.

-Çocuk sahibi olmak aileler için sürekli ertelenen bir durum haline geliyor.  Evlilikler ve doğurganlık hızı azalıyor., tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.