Cumhuriyet Yazarı uyardı: HDP-DEM’le ilişki CHP’ye kaybettirir!

Cumhuriyet Yazarı uyardı: HDP-DEM’le ilişki CHP’ye kaybettirir!
Yayınlama: 21.01.2024
A+
A-

CHP’ye yakın Cumhuriyet Gazetesi ‘nin Politika Yazarı Örsan Öymen, “Terör ve Politika” başlıklı yazısında, CHP’yi, HDP-DEM ile işbirliği yapmaması konusunda uyardı: CHP, birçok yerde bu yüzden kaybeder!

 

CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde HDP ile başlattığı ve çoğunlukla kapalı kapılar ardında yürüttüğü ilişki, Özgür Özel tarafından alenileştirildi.

Özgür Özel, bu durumu “Türkiye’nin 3. büyük partisi ile görüşüyoruz!” cümlesiyle açıklarken, CHP’nin ulusalcı kanadı bu yakınlaşmaya tepki gösteriyor.

Bu kanada yakın isimlerden Cumhuriyet Yazarı Örsan Öymen, yazısında, CHP ile HDP-DEM arasındaki yakınlaşmanın CHP’nin yerel seçimde büyük kayıplara uğramasına yol açacağını savundu.

Örsan Öymen, CHP’ye  uyarılarını şu ifadeleriyle ortaya koydu:

“PKK’ye karşı açık ve seçik bir tavır ortaya koymayan HDP/DEM yönetimiyle yakın ilişkiler içine girmek, CHP’nin Türkiye’nin birçok ilinde belediye seçimlerini kaybetmesine neden olacaktır. 

Ayrıca, CHP’nin İstanbul’u kazanmak için HDP/DEM seçmenine gereksinim duyduğu iddiasının da sorgulanması gerekir. 2019 belediye seçimlerinde İstanbul’daki HDP tabanının tamamı CHP’ye oy vermediği gibi, HDP/DEM seçmeninin, partilerine yıllardır baskı uygulayan AKP’ye oy vermesi de olanaksızdır.”

Erdoğan Sert Çıkmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP-DEM ile ittifak halindeki CHP’ye sert tepki gösterdiği konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiye son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür Efendi çaktı. CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir, CHP, Dem tarafından rehin ve esir alınmıştır” demişti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.