DEM istedi, CHP adayları değiştirdi!

DEM istedi, CHP adayları değiştirdi!
Yayınlama: 19.02.2024
A+
A-
CHP, İstanbul’un iki ilçesinde adaylarını değiştirdi! Esenyurt’ta Ahmet Özer, Güngören’de Yüksel Yalçın aday oldu.

İstanbul’un Güngören ve Esenyurt ilçelerindeki CHP adayları, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildi. CHP tarafından Esenyurt’a Ahmet Özer, Güngören’e ise Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atandı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Mesela Mersin, Akdeniz ve Esenyurt kent uzlaşısının sağlandığı yerler. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor. Şanlıurfa adaylarımızda kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş.” ifadelerini kullandı.

CHP açıklamasında, yeni adaylar hakkında “CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atanmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Dem Parti Sözcüsü  Ayşegül Doğan”Mersin, Akdeniz ve Esenyurt kent uzlaşısının sağlandığı yerler. Adana İstanbul’un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor.  Şanlıurfa   adaylarımızda kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş.” demişti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan

DEM Parti MYK  devam ederken, Esenyurt’ta adaylığı açıklanan Ali Gökmen’in adaylıktan çekileceği iddiaları gündeme gelmişti. Gökmen, CHP’nin 18 Şubat’ta yaptığı aday tanıtım toplantısında anons edilmemiş ve sahneye çıkmamıştı.

Son günlerde CHP ve DEM Parti arasında ittifak görüşmelerinin devam ettiği bilinirken, Esenyurt’ta Ali Gökmen’in adaylıktan çekileceği ve yerine iki partinin üzerinde uzlaştığı Ahmet Özer’in aday yapılacağı iddia edilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.