Erbakan milyonların sesi oldu: İktidara tarihi emekli çağrısı

Erbakan milyonların sesi oldu: İktidara tarihi emekli çağrısı
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklanan ek emekli zammını yetersiz bularak iktidara çağrıda bulundu: “Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir. Bu vesileyle iktidarı bir kez daha “önce millet” anlayışıyla hareket etmeye çağırıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği kararı şu sözlerle açıkladı:

“Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Bilindiği gibi memur emeklisi yüzde 49.25 SSK ve Bağkur yüzde 37.57 artış oldu. Emeklilerimizin aylıklarındaki artışları birbirine yakınlaştıracak yeni adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına ulaşacaktır. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.”

‘İktidarı önce millet anlayışıyla hareket etmeye çağrıyoruz’

Kabineden çıkan zam milyonlarca emeklinin beklentisinin altında kaldı. Hayat pahalılığı ile mücadele eden emekli vatandaş büyük hayal kırıklığına uğradı.

Toplantının ardından gelen açıklamalara yönelik Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan X Platformu üzerinden milyonların sesi olarak şunları sözleri:

“Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine “yüzde 5”oranında ek zam çıkması, aylık 15 bin TL seviyesini aşan açlık sınırının da çok altında maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir.

Vatandaşımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilme gücüne sahip olması, son derece hayati bir konudur.

Yeniden Refah Partisi olarak Hükümet’e Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözünü ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlatıyoruz. Bu vesileyle iktidarı bir kez daha “önce millet” anlayışıyla hareket etmeye çağırıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.