‘Erdoğan’ın Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz’

‘Erdoğan’ın Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz’
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2006 yılında Erdoğan’ın babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı tutuklatmak istedi iddialarına ilişkin, “O zaman yaşanan sıkıntılarla ilgili başbakanlık düzeyinde değil ama daha alt seviyedeki bürokrasideki, emniyetin içerisindeki FETÖ’cü unsurların böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Cumhurbaşkanının o dönemde başbakan olarak rahmetli Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Suat Kılıç’ın Dikmen Sokullu Semt Pazarı’ndaki programına eşlik etti.

Genel Başkan Erbakan ve ABB adayı Kılıç, beraberindeki partililerle birlikte pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinleyip fotoğraf çektirdi.

‘Vatandaşın en önemli gündemi ekonomik sorunlar’

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada yoğun bir seçim çalışmasının içinde olduklarını kaydeden Erbakan, “En önemli konu, ekonomik sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de emekli maaşlarının açlık sınırının yarısı seviyesinde olması. Açlık sınırı, son açıklanan rakamlara göre 19 bin TL’yi, yoksulluk sınırı ise 52 bin TL’yi geçti. Bu hesapla Türkiye’de halkın yüzde 45’i açlık sınırının altında bir gelire sahip. Yüzde 85’i de yoksulluk sınırının altında bir gelire sahip. Böyle bir ortamda aslında bir belediye seçimi yapıyoruz; ama çoğunlukla ekonomik şartlardan şikayetler ve bu seçimde de bununla ilgili halkın bir mesaj verme isteğini görüyoruz. Tabi Yeniden Refah Partimize her yerde olduğu gibi burada da bir teveccüh var. İnşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

‘Erdoğan’ın Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz’

“Erdoğan’ın, 2006 yılında, evini polis kuşatmasına alarak Erbakan’ı tutuklatmak istediği” iddiası ilişkin de konuşan Fatih Erbakan, “O dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarının bugün gelinen nokta kadar kurumlara ve devlete hakimiyeti yoktu. O dönemde yaşanan pek çok olaylar var. Özellikle FETÖ’nün o dönemde çok ciddi bir hakimiyeti söz konusuydu. Orada yaşanan sıkıntılarla ilgili biz tabii başbakanlık düzeyinde değil ama daha alt seviyedeki bürokrasideki, emniyetin içerisindeki FETÖ’cü unsurların böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Cumhurbaşkanının o dönemde başbakan olarak rahmetli Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz. Bunu da bu vesileyle ifade etmiş olalım. Bu maalesef 28 Şubat’ın eseri olan haksız bir dava. Dolayısıyla bir mahkumiyet kararı ve mahkumiyet kararının da onanmasından sonra rahmetli Erbakan Hocamızın tutuklanmasına ilişkin, bu cezanın infazına ilişkin birtakım adımlar atıldı. Sonrasında biliyorsunuz bu ev hapsine çevrildi ve böylece o durum tezahür etmedi. Allah, bir daha böyle dönemleri, böyle demokrasiye, hukuka, insan haklarına aykırı, haksız, adaletsiz uygulamaları ülkemize, milletimize yaşatmasın” dedi.

‘Bu siyasetin içinde olan bir şey’

Şanlıurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın AK Parti’den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi’nden belediye başlkan adayı olması ile ilgili soruya ise Erbakan şöyle cevap verdi:

“Bu siyasetin içerisinde olan bir şey. Bizim de Yeniden Refah Partisi olarak o bölgede etkili, güçlü, potansiyel sahibi insanların adayımız olmasını istememiz gayet doğal. Bir İYİ Parti milletvekili de biliyorsunuz İYİ Parti’den istifa etti, Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Bunlar siyasetin içinde olan şeyler. Dolayısıyla biz de en yüksek oyu almak için ve bu oyu alarak da tabii belediyelerde milletimizin derdine derman olup hizmet edebilmek için bir mücadele içerisindeyiz. Bununla ilgili bunları söyleyebilirim”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.