Gizli mutabakat tartışmalarına İYİ Parti’de girdi: “Haberimiz yoktu!”

Gizli mutabakat tartışmalarına İYİ Parti’de girdi: “Haberimiz yoktu!”
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan gizli protokole ilişkin, “haberim yoktu” dediği belirtildi.

Millet İttifakı seçimlerde aldığı ağır hezimetin ardından yoğun bir kriz geçiriyor. Zafer Partisi lider Özdağ’ın gizli mutabakat itiraflarının ardından ortalık savaş alanına döndü. CHP’nin Özdağ’a verdiği seçim vaatleri diğer koalisyon ortaklarını çileden çıkardı.

Akşener, dün partisinin milletvekilleri ile bir restoranda buluştu. Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan gizli protokole ilişkin de bir açıklama yapan Akşener, gizli protokole ilişkin  “haberim yoktu” dedi.

Konuyla alakalı Akşener, “Kemal Bey ‘iki kişinin namusuna emanet edilen bir metin ifadelerini kullandı. Bu ifadenin iyi değerlendirilmesi gerekir” açıklamasında bulundu. Akşener, Özdağ’ın, “iki kişinin namusuna emanet edilen” bu konunun gizliliğini koruyamadığını, bunun üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

 

“Bakanlık dağılımı yapmadık”

Bakanlık dağılımı tartışmalarının da gündeme geldiği toplantıda Akşener, Altılı Masa’da bakanlık dağılımının seçim sonrasına bırakıldığına vurgu yaptı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.