İmamoğlu’nun sürpriz isimlerle yaptığı gizli toplantı internete sızdı!

İmamoğlu’nun sürpriz isimlerle yaptığı gizli toplantı internete sızdı!
Yayınlama: 19.07.2023
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu’nun üst üste seçimleri kaybetmesinin ardından İmamoğlu ve ekibi, yönetime kazan kaldırmıştı. Ekrem İmamoğlu önderliğindeki CHP’liler koltuk savaşlarında öne geçmek için bir plan daha kurdu. Online bir toplantı üzerinden Kılıçdaroğlu’nu devirmek isteyen Ekrem İmamoğlu, aralarında Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Engin Özkoç, Engin Altay ve Bülent Tezcan gibi CHP’nin önemli isimleriyle görüşme yaptı. Yapılan kritik görüşme internete sızdı.

 

CHP 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından bir türlü kendine gelemedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi listeleriyle oluşturduğu parti delegeleri hariç resmen hiçbir destekçisi kalmadı. Öte yandan İmamoğlu ise yeni planlar kurarak koltuk yarışında sınırları zorlamaya devam ediyor.

 

Kılıçdaroğlu’nu devirmeye yönelik toplantı internete sızdı!

Bu gelişmeler yaşanırken YouTube’ta yayınlanan bir video CHP’yi iyice karıştırdı. Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan etmeye çalışan İmamoğlu ve CHP’nin önde gelen isimleri yaptıkları online toplantının internete sızmasıyla şoka uğradı.

Görüntülerde, CHP’nin önemli isimleri ve bazı Parti Meclisi üyelerinin Kılıçdaroğlu’na karşı net bir şekilde harekete geçtiği görülüyor.

 

Kılıçdaroğlu’nu kurultaya almak istemiyorlar

Toplantıda, “Kılıçdaroğlu’suz alternatif olağanüstü kurultay” stratejisini anlatan İmamoğlu, “Birkaç hususta ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey (CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın) bir süreç başlattı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi? Olgunlaşabilir mi? Buna dair bir zemin var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu. O konuda da katkısı olacak olan, burada olan ve olmayan arkadaşların da katkılarıyla birlikte bir çalışma ve öngörü zemini oluşacaktı. O konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum.”

 

İmza sayısını arttırmak istiyorlar

Paylaşılan toplantıda, CHP Parti Meclisi üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışmalar yapıldığı görülürken, imza sayısını arttırmak için yeni planların kurulduğu gözlemlendi.  O anlarda şu diyaloglar yaşanıyor:

 

Ekrem İmamoğlu: İstersen bu Parti Meclisi’nden başlayalım. Sonra olağanüstü kurultay zemini ya da ihtimali, alternatifi nasıl bir bakış diye devam edelim. Selin Hanım katıldığında biraz içerik detayına girebiliriz. Ardından da önümüzdeki günlere dair hem mahalle seçimleri nasıl bir akışla gidiyor. Sonrasındaki genel kurullara kongrelere dair var mı ön tespiti olan biraz da ona bakmak lazım. Nasıl bir zemin geliyor diye tartışalım. Bu şekilde sonlandıralım. Yani uygun görürseniz yaklaşık bir saat gibi bir süre koyarsak toplantımıza makul bir zeminde toparlarız diye düşünüyorum. Önce Gökhan Bey, Parti Meclisi işi galiba sizin tarafta yürüyordu değil mi yanlış mı?

 

Gökhan Günaydın: Bir bilgi sunayım ben o konuda. Bülent Bey (Bülent Tezcan) de burada. Kendisi sağ olsun bir metin hazırladı. Bu metinden sonra onun da aldığı imzalar var benim de aldığım imzalar var. Şu an itibariyle 7 kişi imzaladı. İzninizle sayıyorum; Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık ve Erbil Aydınlık. Biraz evvel ben metni bir zarf içerisinde Selin Hanım’a (Selin Sayek Böke) gönderdim. Selin hanım da imzalamış olacak. Böylelikle 8 imza olacak. İstanbul içine yönelik bir toplantımız var. Orada Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da imzalamış olacaklar. Ben yarın sabah bir arabayla Muharrem Bey’e (Muharrem Erkek) Çanakkale’ye göndereceğim imzayı. Oradan Burhaniye’den Yaşar Selman Hanım imzalayacak. Oradan’da Bodrum’a geçecek. Böylece imza sayısı Pazartesi akşam itibariyle 15’e ulaşacak. Özgür başkanım da burada. Eğer uygun görürseniz Veli Ağbaba ya da Murat Emir’den birinin de imzasını alalım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.