Kılıçdaroğlu tezkereyi desteklemeyeceklerini açıkladı

Kılıçdaroğlu tezkereyi desteklemeyeceklerini açıkladı
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye ve Irak’ta asker bulundurma süresini 2 yıl daha uzatma tezkeresine karşı olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yabancı askerlerin gelmesini kesinlikle istemiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu toplantısında, Suriye ve Irak’ta asker bulundurma yetkisinin süresini 2 yıl daha uzatan tezkereye karşı çıkacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca şunları dile getirdi:

“Emekliler arasında ayrımcılığa yol açan bir uygulama hakkında konuşmak istiyorum. Emeklilere yönelik yapılan 5 bin lira ikramiye açıklamasında, çalışan emeklileri dışlayan bir yaklaşım benimsendi. Bu, tarihimizde ilk kez yaşanan bir emeklilik ayrımcılığıdır. Emekli olmuş bireyler arasında ayrım yapmak, adaleti zedeler. Çalışan emekliler, çalışmayanlara göre daha düşük bir ikramiye alacaklar. Emekliler, bu ikramiyeyle ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede destek alacaklar. 5 bin lira, birkaç simit almak ya da birkaç çay içmek için yeterli olacaktır.”

Filistin meselesini ele aldı

Kılıçdaroğlu, Filistin ile ilgili “Bugün dünya genelinde 138 ülke, Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıyor. Gazze, İsrail’in çekilmesinin ardından Hamas’ın kontrolü altına girdi. İnsanların haklarını aramak, uluslararası hukukun bir gereğidir. BM’nin, Filistin halkının haklarını desteklemek için daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor.” Dedi.

Tezkereye hayır diyecek

Yaklaşan bir tezkere hakkında konuşan Kılıçdaroğlu,”Terörle mücadeleye her zaman destek verdik, bu konuda herhangi bir karşıtlığımız yok. Her türlü yetkiyi terörle mücadele amacıyla vermekten yanayız. Ancak tezkere metninde yer alan ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ ifadesi bizi düşündürüyor. Anlaşılan o ki, Cumhurbaşkanı gerektiğinde yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’ye davet edebilecek. Bu noktada bazı soru işaretleri var.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.