Memleket Partisi’nin 2’si büyükşehir 13 adayı belli oldu

Memleket Partisi’nin 2’si büyükşehir 13 adayı belli oldu
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, yerel seçime kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayarak, “Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız.” diye konuştu.

CHP ile yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını belirten İnce, 2’si büyükşehir olmak üzere 13 belediye başkan adayını kamuoyuna duyurdu.

Tüm Türkiye 31 Mart yerel seçimlere kilitlenmişken partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimlere ilişkin partisinin yol haritasını açıklamak üzere kamera karşısına çıktı.

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İnce, “Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız. İçimizde cumhuriyetin neşesi var. Memleketteki herkesin kapısını çalmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Muharrem İnce, merak edilen İstanbul adayıyla ilgili, “İstanbul’da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK’da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen bu adaylardan birisi.” şeklinde konuştu.

İnce adaylığı kesinleşen 2’si büyükşehir 13 ismi ise canlı yayında kamuoyuna tanıttı.

MEMLEKET PARTİSİ’NİN ADAYLARI ŞU ŞEKİLDE;

Memleket Partisi Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı: Psikolog Salih Eskici

Memleket Partisi Sakarya büyükşehir belediye başkan adayı: Avukat Ali Sarı

Memleket Partisi Bilecik belediye başkan adayı: Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman

Memleket Partisi Yalova belediye başkan adayı: İş İnsanı Fatih Elönü

Memleket Partisi Mersin Tarsus belediye başkan adayı: Doktor Haluk Bozdoğan

Memleket Partisi Ankara Şereflikoçhisar belediye başkan adayı: Ankara İl Başkanı Mahmut Celal Ünsal

Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa belediye başkan adayı: Öğretmen Yekta Faik Yılmaz

Memleket Partisi Aydın Nazilli belediye başkan adayı: İnşaat Mühendisi Ali Çetinkaya

Memleket Partisi Bilecik Bozüyük belediye başkan adayı: İş İnsanı Talat Halefoğlu

Memleket Partisi Eskişehir İnönü belediye başkan adayı: İş İnsanı Hamdi Tosunoğlu

Memleket Partisi İzmir Bayındır belediye başkan adayı: Yüksek Mimar Ali Erişen

Memleket Partisi İzmir Tire belediye başkan adayı: Mimar Nihat Koç

Memleket Partisi Samsun Canik belediye başkan adayı: Öğretmen Furkan Güler

‘HAKKIMIZDA YALAN HABER YAPILIYOR’

Muharrem İnce’nin konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Önce yalan haberlerden başlayalım. Sayın Ekrem İmamoğlu, beni aramış, ulaşamamış. Telefon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah mesaj atmış. Sonra ikinci bir mesaj atmış “mesajım iletilmedi mi” diye. Döndüm.

Az önce yolda gelirken bir mesaj daha attı, cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur. Bunu yazan gazeteye gençliğimde harçlıklarımdan çok para verdim. Keşke vermeseymişim, keşke okumasaymışım o gazeteyi. Sürekli yalan haber yapıyorlar hakkımızda.

‘ALTILI MASA CHP’Yİ TERK ETTİ’

Altılı Masa vardı, hatırlayın. Bu Altılı Masa’ya bakanlık verdiler. 39 milletvekilliği verdiler. Cumhurbaşkanı yardımcılığı verdiler. Bu Altılı Masa, alacaklarını alıp CHP’yi terk etti.

Özgür Bey ile de Ekrem Bey ile de görüştüm. Tek bir kelimelik bir görüşmem olmadı. Memleket Partisi için görüştüm. Şahsımla ilgili bir talebim olmadı. Partim adına konuştum bunlarla.

1991 seçimlerini bu arkadaşlarım bilmiyor. Çünkü partinin hafızasını bilmiyorlar. 1991 seçiminde nasıl rezil olduğumuzu bilmiyorlar. Özgür Bey de bilmiyor Ekrem Bey de bilmiyor. Çünkü siyasi hafızaları buna yetmez.

Neden, ayrı dünyaların insanlarıyız?

”BÖLGENİN ADI DERSİM, VİLAYETİN ADI TUNCELİ’

Suriye’de Irak’ta çocuklarımız şehit oluyor. Asıl sorumlusu kim ya? Biz kiminle uğraşıyoruz? Asıl sorumlusu ABD’dir. Bunu söyleyecek başka bir siyasetçi var mı Türkiye’de?

İlkeli omurgalı siyasetten yanayız biz. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı.

Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dertsim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adı Tunceli’dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu. Tunceli diyordu.

‘ŞEYH SAİT HAİN’

Şeyh Sait bir haindir. Nokta. Atatürk böyle demiştir. Herkes eşittir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. 12 Eylül günlerinde Diyarbakır Cezaevi’nde Kürtler ayaz yemiştir, Mamak’ta ülkücüler ayaz yemiştir. Metris’te solcular ayaz yemiştir.

Terör bildirgesi Meclis’e geldi mi sen AKP ile aynı yerde duramam diyemezsin. Terörle mücadeleye destek olacaksın.

‘CHP İLE NASIL İTTİFAK KURACAĞIM’

Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum: Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. CHP, İsveç’e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM’lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş. Yarın başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz

‘LİBYA TEZKERESİNE EVET’

Libya tezkeresine evet diyorum. Türkiye orada olmalıdır. Mavi Vatan’a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları mühendisleri içeri. Bizim yetimin başını okşayanları, yolda bulduğu ekmek parçasını yüksek bir yere koyanları, haksızlık karşısında susmayanları, memleketin dürüst namuslu insanlarını Memleket Partisi’ni anlamaya davet ediyorum.. Bizim bir duruşumuz ve ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Bugün bir olur, yarın bin olur.

‘İKTİDARIN DRÜİŞMESİ MUHALEFETE BAĞLI’

Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp oynayanlar kaybetti. İkinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. Yalan haberlerden sosyal medya trollerinden medet umanlar kaybetti. Nobranlaşan sanatçılar kaybetti, gönlünden geçenleri yazan gazeteciler kaybetti. Bana çekil diyenler kaybetti. Bu iktidar Türkiye’yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerekir.

Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var. Bu memlekete üçüncü bir yol lazım diyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu.

‘ÜLKE İKİ KUTBA AYRILDI’

Seçmen Erdoğan’ı göndermeye hazırdır. Seçmen milli meselelerde tutarlılık istiyor. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir.

Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir. Türkiye’nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye’yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur.

Türkiye’de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi’dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katmak istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.