Saadet’ten Abdulkadir Karaduman’ın “başörtüsü desteğine” ilişkin açıklama!

Saadet’ten Abdulkadir Karaduman’ın “başörtüsü desteğine” ilişkin açıklama!
Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-

AK Parti iktidarı tarafından başörtüsü kapsamında hazırlanan Anayasa teklifine, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’dan imza desteği gelmişti. Gelişmeye ilişkin açıklamada bulunan Saadet Partisi, Karaduman’ın parti kararı dışında inisiyatif aldığını vurguladı.

Milli Nizam

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, AK Parti iktidarının başörtüsü kapsamında hazırladığı Anayasa teklifine imza atarak destek verdi.

Karaduman ile birlikte, teklife imza atan milletvekili sayısı 337’ye yükseldi.

Karaduman’ın imzası, kamuoyunda “6’lı masadan başörtüsü teklifine ilk somut destek.” şeklinde yorumlandı.

Gözler Saadet’e çevrilmişti

Gözlerin çevrildiği Saadet Partisi’nden ise, Karaduman’ın inisiyatif aldığı, Saadet’in teklife olumlu baktığı ancak henüz bir karara varmadığı açıklandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, başörtüsü teklifine ilişkin, “Bunu tartışma konusu yapmaya bile gerek yok. Partimizin tutumu ortada” dedi ama henüz karar vermediklerini de söyledi.

Karaduman’ın inisiyatif aldığını vurgulayan Kaya, “Milletvekilinin doğası gereği anayasa değişikliğinde inisiyatif alabilir. Aldığı inisiyatiften dolayı herhangi bir problem görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“6’lı masaya bağlı kalacağız” sinyali

Karar aşamasında ortağı oldukları 6’lı masaya bağlı kalacaklarının sinyalini veren Bülent Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

Bu konuda genel eğilimimiz belli ama yine de altı siyasi parti olarak bu konuda bir istişare süreci yürütüp sonuç almayla ilgili bir yol belirleyip yetkili kurullarımızda görüşmüş olacağız.

İYİ Parti söylem değiştirmişti

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Basın Danışmanı Murat İde, Halk TV canlı yayınındaki İsmail Saymaz’a mesaj göndermişti.

Saymaz, İde’den gelen mesajı canlı yayında şu ifadelerle aktarmıştı:

İde diyor ki “Evet vereceğiz demiyoruz. Partimizdeki temayül o yönde ve tartışacağız diyoruz. Diğer taraftan Anayasa oylamasında Grup kararı alınamaz. Dolayısıyla böyle bir kararımızın olduğu söylenemez. Bunu Meclis’te konuşacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.