Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan: ’31 Mart seçimlerinin favori partisiyiz’

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan: ’31 Mart seçimlerinin favori partisiyiz’
Yayınlama: 25.02.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, “Yeniden Refah partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve 31 Mart seçimlerinin de favori partisidir. Son 19 günde üye sayımız 30 bin arttı.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimler çalışmaları kapsamında Bağcılar’da Sivaslılar Derneği’ni ziyaret etti.

‘Partimize katılımlar, üye kayıtları her geçen gün rekorlar kırarak artıyor’

Burada coşkulu bir kalabalığa seslenen Erbakan, Yeniden Refah Partisi’ne olan teveccühün her geçen arttığını belirterek şöyle konuştu:   “Milletimizin teveccühü ve dava erlerinin fedakarlığıyla bu dava ikinci kırk yılda yeniden yükseliyor. Partimize olan teveccüh, katılımlar, üye kayıtları her geçen gün rekorlar kırarak artıyor. Milletimiz tarafından umudun ve kurtuluşun adresi olarak görülüyoruz. Bunun en güzel göstergesi üye sayılarımızdaki artıştır. Beş buçuk ayda 265 binden 443 bin üye sayısına ulaştık. Yani neredeyse 5 senede yapılan üyeyi 5 buçuk ayın içerisinde gerçekleştirdik. Türkiye’de de başka bir ülkede de bu kadar kısa bir sürede böyle bir muazzam büyümeyi gösteren başka bir siyasi parti yok. Yeniden Refah partimiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisidir ve 31 Mart seçimlerinin de favori partisidir. Son 19 günde üye sayımız 30 bin arttı. 19 günde 30 bin demek 1 ayda neredeyse 50 bin üye demektir. Bu hızla gidersek Allah’ın izniyle 1 senede 500 bin üyeyi değil 1 milyon üyeyi geçeceğiz.”

‘Sahadaki atmosfer bizlere, 1994 yılını hatırlatıyor’

‘Şu anda sahada gördüğümüz atmosfer, bizlere 1994 yılını hatırlatıyor.’ diyen Erbakan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde alacakları sonucun iktidar yolunda partileri için önemli olduğunu belirterek, “Bizlere Refah Partimizin yıllar sonra Meclis’e taşındığı 1991 seçimlerinin atmosferini hatırlatıyor. İnşallah 2024’te de tarih tekerrür edecek ve yerel yönetimlerde yeniden Milli Görüş iktidarı, Yeniden Refah iktidarı gerçekleşecek. 31 Mart’ta Yeniden Refah Partimizin başarısının önemi büyük. Milletimizin ahlaklı belediyecilikle buluşması için önemli. Milli Görüş belediyeciliğiyle ahlaklı belediyecilikle özlem duyulan 94 ruhuyla yeniden milletimizin kavuşması için önemli. Diğer bir önemi ise 2028 seçimlerine Yeniden Refah Partimizin güçlü bir şekilde girebilmesi. 2028’de Milli Görüş’ün ve Yeniden Refah’ın iktidar olabilmesi için bu seçim oldukça önemli. 31 Mart’ta muazzam bir çıkış yapacağız ki 2028’de de Milli Görüş’ü iktidara taşıyabilelim.” diye konuştu.

‘Milli Görüş’ün ekonomi modeli olmadan bu krizlerden çıkmak mümkün değil’

Milli Görüş’ün 2028’de iktidar olabilmesinin öneminden bahseden Erbakan, “İşte milletimizin hali ortada. Enflasyon, hayat pahalılığı bir yanda emeklinin, asgari ücretlinin maaşı diğer yanda. Memurun, işçinin, köylünün, küçük esnafın maalesef limon gibi sıkılıp ezildiğini görüyoruz. Asgari ücret 17 bin lira yapıldı. Açlık sınırı 19 bin lira oldu. Daha asgari ücretin zamlı hali işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kaldı. Bu ülkede yoksulluk sınırı 50 bin lira. Dört kişilik bir ailenin bu enflasyon ortamında kimseye muhtaç kalmadan yaşayabilmesi için eline 50 bin lira geçmesi gerekiyor. Bu rakamlarla bu hesaplarla Türkiye’nin yüzde 45’i açlık sınırının altında, yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında. Neden böyle oluyor? Millete kaynak gitmiyor. Kaynak, faize gidiyor. Devlet, 2024’te 1,25 trilyon lira faiz ödeyecek. 40 milyar dolar; 10 milyon asgari ücretlinin 1 senelik maaşını 1 senede faize veriyor. 40 milyar dolara 4 tane İstanbul Havalimanı yapılır. 40 milyar dolara 30 tane Avrasya Tüneli yapılır, 6 tane İstanbul-İzmir otoyolu yapılır. Bir ülkede hükümetin görevi vatandaşa sadaka dağıtmak değil; onların alım gücünü, refah seviyesini artırmaktır. Milli Görüş’ün ekonomi modeli uygulanmadan, denk bütçe yapılmadan, israf önlenmeden, imtiyazlılara kaynak aktarılması önlenmeden; önce millet, önce ezilenler anlayışıyla hareket etmeden bu krizlerden çıkmak mümkün değil”

Genel Başkan Erbakan’a ziyarette Yeniden Refah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Altınöz, Bağcılar Belediye Başkan Adayı Faruk Bağcı ile çok sayıda partili de eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.