Beşiktaş Konferans Ligi D Grubu’nda ilk sınavını verdi!

Beşiktaş Konferans Ligi D Grubu’nda ilk sınavını verdi!
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Beşiktaş, D Grubu’ndaki ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda karşılaştı.

Jan Breydel Stadı’nda oynanan maç 1-1 sona erdi.

Rakip takım 77. dakikada Vanaken’in golüyle 1-0 öne geçti.

Beşiktaş’a bir ouanı kazandıran berbaerlik golünü 88. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Maçtan notlar!

8 yıl önce yine Jan Breydel Stadı’nda Brugge ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3’üncü tur karşılaşması öncesinde Türk taraftarlar, Belçika taraftarları ve polisi arasında büyük olaylar çıkmıştı. Bu kez güvenliği sağlama almak isteyen Belçika polisi, gün boyu şehirde ve maç öncesi statta çok yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Beşiktaşlı taraftarlar için toplanma yeri belirleyen polis, siyah beyazlıları polis koruması eşliğindeki otobüslerle stada getirdi ve iki aşamalı arama noktasından geçirdi. Aynı zamanda polis helikopterleri de sürekli olarak stadın üstünde tur atarken, onlarca atlı polis de görev yaptı.

Öte yandan maç başlamadan önce güvenlik riski sebebiyle 27 siyah beyazlı taraftar gözaltına alındı.

Beşiktaş taraftarı tüm biletleri tüketti!

Beşiktaşlı taraftarlar Brugge maçına büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar 29 bin kişilik Jan Breydel Stadyumu’nda, kendilerine ayrılan bin 500 kişilik bölümün biletlerini tamamen tüketti. Bu arada şehirde farklı ülkelerden gelen ve bilet arayan çok sayıda Türk vatandaşın olduğu da öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.