İsrailli Siyonist futbolcu böyle şutlandı!

İsrailli Siyonist futbolcu böyle şutlandı!
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Antalyaspor-Trabzonspor maçında golü attıktan sonra Gazze’deki Siyonist Soykırıma destek gösterisi yapan Siyonist futbolcu, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır” mesajı ile Jehezkel’in artık Türkiye’de olmadığını duyurdu.

Jehezkel’in ayrılışı için “sınır dışı” ifadesi kullanılmasa da, işlemin kendisi “sınır dışı” mahiyetini taşıyor.

BÜYÜK TEPKİLERLE GÖNDERİLDİ

İsrail’li Siyonist futbolcunun Soykırıma Destek niteliğindeki şovu, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

GÖZALTI, ARDINDAN SERBEST

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunun, daha sonra savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

ANTALYASPOR CEPHESİ

Yaşanan olayların ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, “Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayırıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir” diye konuşmuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.