Montella: Sonuna kadar hak ettik!

Montella: Sonuna kadar hak ettik!
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hırvatistan galibiyetinin ardından açıklamada bulundu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında deplasmanda Hırvatistan’ı 1-0 mağlup etti.

Vincenzo Montella, Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İtalyan teknik adam, “Bütün futbolcularımıza teşekkürle sözlerime başlamak istiyorum. Maçın başından sonuna kadar ruhlarını sahada bırakan bir futbolcu grubu vardı. Üç gündür, hem zihinsel hem de fiziksel bir çalışma yaptık, taktiksel dışında. Sonuna kadar mücadele verdiler, taktiksel anlamda iyi bir cevap oldu. Üç günde yaptıklarımız yoğun da olsa bize sahada güzel cevap verdi. Milli takım ailesine teşekkür etmek istiyorum, geldiğimiz günden beri sürekli destek veriyorlar. Maçın başından itibaren sahada birliktelik vardı, sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.

‘Hırvatistan ilk defa kaybediyor’

“Futbolcularımız mükemmel bir akşam yaşattılar, sonuna kadar mücadele verdiler” diyen Vincenzo Montella, şöyle devam etti:

“Bunun ne kadar büyük bir sportif başarı olduğunu şuradan anlayabiliriz. Hırvatistan, Avrupa elemelerinde kendi ülkesinde ilk defa kaybediyor. Biz de onları deplasmanda ilk defa yeniyoruz. Futbolcularımız sahada millî gurur duygularıyla mücadele verdiler. İlk yarıda sadece beni üzen tek taraf bir gol daha atabilirdik, atamadığımız için maç biraz daha uzadı. Enerjimizi biraz daha fazla harcadık. Deneyimlerime göre konuşmak gerekirse bir dahaki maçın en zor maç olduğunu söyleyebilirim. Çünkü grubun sonuncusuyla oynuyorsunuz, tamamen farklı bir maça hazırlanmanız gerek. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi hazırlanmamız gerek.”

Montella, “Grup liderliği için avantaj yakaladığınızı söyleyebilir miyiz?” sorusuna, “Hayır söyleyemeyiz, Hırvatistan’ın hala bir eksik maçı var, bizim de iki maçımız daha var. Şimdiden bir dahaki maça konsantre olmamız gerekiyor. Sonra yine bu konuşmaları yapabiliriz” cevabını verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.