Mehmet Altınöz’den Mehmet Şimşek’e ‘çay-simit’ hesabıyla zor soru!

Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Ankara Masası canlı yayınında konuştu.

Milli Nizam

Çay-simit hesaplamasıyla Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara dikkat çeken Altınöz, “Dört kişilik bir ailenin bir öğünde sadece çay içtiklerini ve simit yediklerini düşünelim. Sabah kahvaltısında anne baba ve iki çocuk. Çayı 5 TL’den hesap ediyoruz. Simit’i de 10 TL’den.. Bir öğünde 60 TL harcanıyor. Bunu 3 öğünle çarptığımız zaman 180 TL ediyor.” dedi.

“Sabah- öğlen- akşam simit yiyorsunuz, çay içiyorsunuz. Başka hiçbir şey yok. Mutfak masrafınız bu. Bir günde 180 TL, bir ayda 5.400 TL ediyor.” diyen Altınöz, “Asgari ücret aldığınızı düşünün. 11.400 TL’den 5.400 TL çıkardın 6.000 TL kalıyor. 6 binin içerisinde giyecek, kira, elektrik, iletişim, su, ulaşım, çocukların okul masrafı… Standart olarak her gün yaşamanız gereken bir hayatı yaşayamıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

‘Siz ne işe yarıyorsunuz?’

Mehmet Altınöz, sözlerinin devamında mevcut ekonomi yönetimini eleştirdi:

Ağustos ayının yoksulluk sınırı 39 bin 700 lira. Bir Hazine ve Maliye Bakanı düşünün. Devamlı böyle kara tablolar söylüyor. Tamam da siz ne işe yarıyorsunuz? Kusura bakmayın, bunu siz yapacaksınız. Bunu ben yapmayacağım. Mehmet Şimşek bey yapacak. Devamlı vatandaşın önüne gelip, “enflasyon artacak, faiz artacak” diye kara tablo çiziyorlar ama maaşlar artmıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.