Fransa’da can pazarı: Polis bir genci daha öldürdü!

Fransa’da can pazarı: Polis bir genci daha öldürdü!
Yayınlama: 05.07.2023
A+
A-

Genç bir sivilin  polis tarafından öldürülmesinin ardından karışan Fransa’da polis şiddeti devam ediyor. Marsilya’da yaşanan olayda 27 yaşındaki bir gösterici polisin plastik mermisiyle göğsünden vurularak öldü.

Fransa’da 17 yaşındaki Nahel’in polis tarafından vurularak öldürülmesiyle başlayan protestolar olayın 7. gününde de devam ediyor. Protestolarda gerilim artarken polisin gözaltına aldığı kişi sayısı da çoğalıyor. Reuters’in aktardıklarına göre Marsilya’da 27 yaşındaki bir gösterici polisin plastik mermisiyle göğsünden vurularak yaşamını yitirdi.

 

Polisin can almaya devam ediyor

Tansiyonun bir türlü düşmediği Fransa sokaklarında ortalık adeta savaş alanına döndü. Reuters’in yaptığı habere göre 27 yaşındaki bir protestocu polisin sıktığı plastik mermi ile göğsünden vuruldu. Genç protestocu hayatını kaybetti.

 

Fransa yangın yeri

Fransız polisi 27 Haziran’da Nanterre’de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M’yi öldürmüştü. Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.