Mustafa Kazım Alpay “YÖK diploma denkliği sorununu çözmek zorunda“

Mustafa Kazım Alpay “YÖK diploma denkliği sorununu çözmek zorunda“
Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-

GİAP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kazım Alpay diploma denkliği mağduriyetlerinin artık son bulması gerektiğini ifade ederek YÖK’ün bu konuda adım atması gerektiğini vurguladı.

Alpay yaptığı açıklamada “Diploma denkliği sorununun çözümü için Genel seçimler sırasında yoğun bir kampanya yürüttük. Konunun gündem olabilmesi adına basın açıklaması yaptık ve Yüksek Öğretim Kurumu’nu bu mağduriyetleri bir an evvel gidermesi noktasında uyardık. Gelinen noktada sanki böyle bir mağduriyetler zinciri yaşanmıyormuşçasına YÖK’ün tabiri caizse kulağının üzerine yatması kabul edilemez bir durumdur“ dedi.

Nitelikli İnsan Kaynağı Heba Ediliyor

Alpay açıklamasının devamında “ Emek verilerek, maddi fedakarlıklar ile yurt dışında okumuş nitelikli insan kaynağımız diploma denkliği mağduriyeti sebebiyle ekonomiye kazandırılamıyor. YÖK Lizbon sözleşmesinde taraf olduğu şartları uygulamalı. 104 bin diploma denkliği mağduru insanımızın sorununu çözmelidir. Adil ve şeffaf ölçüt kriterleri baz alınarak tüm başvurular yeniden değerlendirilmelidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.