Ersan Şen canlı yayında bombayı patlattı!

Ersan Şen canlı yayında bombayı patlattı!
Yayınlama: 22.01.2024
A+
A-

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ek zamdan da memnun olmadı. Seçimden önce bir zam daha yapılacağı iddiaları konuşulurken, Prof. Dr. Ersan Şen’den canlı yayında bomba bir iddia geldi.

Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi olarak dağıtılan 5 bin TL’den sonra 5 bin TL daha ikramiye geliyor. Ersan Şen’in emeklileri umutlandıracak açıklaması…

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dağıtılan 5 bin TL ikramiyenin ardından 5 in TL’lik daha ikramiye geliyor. İddia Sözcü TV canlı yayınında Prof. Dr. Ersan Şen’den geldi. 5 bin TL ikramiyeyi çalışan emekliler alabilecek mi? 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek?

İşte ayrıntılar…

16 Ocak günü yapılan Kabine toplantısının ardından memur emeklilerinden 12 puan daha az zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 42.56 oranında zam yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise yüzde 33.3’lük artışla 10 bin liraya çekildiğini belirtmişti.

Türkiye’deki yüksek enflasyon, artan hayat pahalılığı, gıda ve kira fiyatları başta olmak üzere her kalemde yaşanan şok zamlar karşısında emekli zammının yetersiz kaldığını belirten milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, hükümetin aldığı karara tepki gösterdi, mitingler yapılmaya başlandı.

Yüzde 42.56’lı zamma emeklilerin tepkisi üzerine bazı SGK uzmanları iktidarın mevcut şartlarda 31 Mart seçimlerine gidemeyeceğini belirterek, yerel seçim öncesinde ek zam gelebileceğinin sinyallerini vermişti.

‘En düşük emekli maaşı 12 bin TL olacak’

Son olarak ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, geçtiğimiz yıl yapılana benzer olarak seçim öncesinde, Mart ayının ilk günlerinde açıklanacak bir seyyanen artışla birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyelerine çıkarılacağını belirtirken, emekliler için yeni bir ikramiye duyurusu geldi.

‘Emekliye ikinci kez 5 bin TL ikramiye’

Sözcü TV’de yapılan canlı yayında açıklamalarda bulunan Şen, aynı zamanda hükümetin yeni yılda emeklilere yönelik ikinci bir planının daha olduğunu belirtti. 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve Kasım ayında çalışmayan emekliler için ödenen 5 bin TL’lik ikramiyeler, tepkilerin ardından tüm emekliler için geçerli olmuştu.

‘Bayram ikramiyesi 5 bin TL’ye çıkıyor’

AK Parti iktidarının 2019 yılından itibaren Ramazan ve Kurban Bayramları’nda emeklilere dağıttığı ikramiyelerin yanı sıra, bu yıl 31 Mart’tan önce yapılacak duyuru ile 5 bin liralık ek ikramiyenin dağıtılacağı belirtildi.

‘Seçimlerden önce hesaplara yatacak’

10 Nisan tarihine denk düşen Ramazan Bayramı için 5 bin TL’lik ikinci bir ikramiye ödemesi yapılacağını belirten Şen, ikramiye açıklamasının emeklileri memnun etmek için seçimlerden önce duyurulacağını ve hesaplara aktarılacağını belirtti.

‘Kısa vadede rahatlama’

Bu adımın emeklilere kısa vadeli bir rahatlama sağlamayı amaçladığını belirten Şen, verilecek ikramiyelerin göz boyamanın ötesine gidemeyeceğini savunarak, yeni bir maaş düzenlemesi yapılmadıkça bu tür ara ödemelerin sorunu çözmeye yetmeyeceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.