2 çocuk annesi isyan etti: Evlendikten 8 yıl sonra eşimi cezaevine attılar!

2 çocuk annesi isyan etti: Evlendikten 8 yıl sonra eşimi cezaevine attılar!
Yayınlama: 10.07.2023
A+
A-

Hülya Uzun eşi ile birlikte karşılıklı rızası ve isteğiyle evlendiği halde, eşi cinsel saldırı sanığı olarak  cezaevine konuldu. Çaresiz kadın yetkililere, “Evlendikten tam 8 sene sonra eşime 17.5 yıl ceza geldi. Bu ceza kime? 2 İki tane çocuğum var onlar mı?” şeklinde feryatta bulundu.

Yanlış verilen kararlar binlerce aileyi birbirinde koparıyor. Mağdur aileler seslerini duyurmak istüyor. Haksız ve hukuksuz yere yargılanan mağdurlar cinsel saldırı sanığı olarak cezaevinde tutuluyor. Hem babaları çocuklardan ayıran hem de insanları suçsuz yere özgürlüğünden eden kararlara Yeniden Refah Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli’den de tepki gecikmedi.

 

“Eşimle kendi rızamla evlendim”

Hülya Uzun, mağduruyeti ile ilgili Milli Nizam’a konuştu. Eşi ile severek evlenen Uzun şunları ifade etti:

“Ben eşim ile 2006 senesinde kendi rızamla evlendim. Evliliğimize ailem rıza göstermediği için kaçarak evlendim. Evlendikten sonra ailem şikayetçi oldu. Sonra şikayetleri geri çekilmesine rağmen kamu davası açıldı. Evlendikten tam 8 sene sonra eşime 17.5 yıl ceza geldi. Bu ceza kime? 2 İki tane çocuğum var.”

 

“Yetkililer sözlerinde durmadı”

Yetkililere defalarca mağduriyetini dile getiren Hülya Uzun’a henüz herhangi bir dönüş yapılmadı. Hülya Uzun, “Yetkililerde defalarca görüştük ama sözlerinde durmadılar. Biz çok mağduruz. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Bir şans istiyorum eşime.”

 

“Tecavüzcülerden ayırsınlar”

Hülya Uzun eşinin tecavüzcülerle bir tutulduğunu dile getirerek yaşadığı mağduriyetten dolayı çok yıprandığını dile getirirken  “Eşimi tecavüzcülerle aynı yerde yatırıyorlar yetkililer eşimi onlardan ayırsın” çağrısında bulundu.

10 yıl önce yapılan bir hatanın mağdurları maalesef çocuklar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli’de mağdur aile ile ilgili konuştu. Yıllar önce yapılan hataların yalnızca aileleri ve çocukları mağdur ettiğini dile getiren Geyveli şunları ifade etti:

“Erken yaşta evlilikle birlikte eşin cezalandırılması ve şuan cezaevinde olması 10 yıl önce yapılan bir hatanın mağdurları maalesef çocuklar oluyor. Bu çocuklar bu acıyı yaşıyorlar. Kendileri sayın Cumhurbaşkanamız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüşler. Özlem Zengin hanımefendi ile görüştüler. Ama onlar maalesef bu ailenin mağduriyetini çözecek yaklaşımları hayata geçirmemişler. “

 

 

“Babamızı neredeyse hiç görmedik”

Mağdur ailenin küçük fertleri ise babalarını çok özlediklerini ve yetkililerin bir an önce kendilerine yardım etmesi gerektiğini söylerken iki çocuktan büyük olanı şunları söyledi:

“Biz neredeyse babamızı biz hiç göremedik. Arkadaşlarımızı okullara babaları götürüyor biz kendi imkanlarımızla okula gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız bize söz vermişti. Lütfen sözünüzü tutun. Fatih Erbakan amca lütfen babamı çok özledim onu istiyorum” dedi.

 

“Babam yurt dışında diyorum”

Mağdur ailenin en küçük ferdi ise söyledikleriyle boğazları düğümledi. Babalarının nerde olduğunu soran arkadaşlarına ise babam yurt dışında yaşıyor diyen çocuk herkesi ağlattı.

 

Fatih Erbakan bu mağduriyetleri dile getirmişti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaşanan bu mağduriyetleri çıktığı bir televizyon programında konuşmasına rağmen muhalif kesim tarafından linç ettirilmiş  ve iftiraya uğramıştı. Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın bu konudaki duruşu açık ve net bir haldeyken iftiracıların istekleri yüzünden binlerce insan acı çekmeye devam ediyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.