“Trump’ın sözde ‘Barış Kurulu’, Gazze’ye ulaşacak yardımların değil, belli ki İsrail’in zulmünün garantörüdür”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Terör Devleti İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda müdahalesine sert tepki göstererek, “Gazze’ye ekmek, ilaç ve umut taşımaya çalışan vicdan sahibi insanlara saldırmak açık bir devlet terörüdür. Hükümet artık cılız kınamalar yerine fiili adımlar atmalıdır. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu Trump’ın sözde ‘Barış Kurulu’, Gazze’ye ulaşacak yardımların değil, belli ki İsrail’in zulmünün garantörüdür.” dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda yapılan müdahale, İsrail’in hukuk tanımaz ve pervasız tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
“Hükümet artık cılız kınamalar yerine fiili adımlar atmalıdır”
Erbakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda yapılan müdahale, İsrail’in hukuk tanımaz ve pervasız tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm Sumud yolcularının sağ salim bir şekilde geri getirilmesi için gerekli tüm diplomatik girişimler derhal yapılmalıdır.
İsrail bugün sadece Gazze için değil, bütün dünya için bir tehdittir.
Ateşkesten anlamaz.
Uluslararası hukuktan anlamaz.
Verdiği hiçbir sözü tutmaz.
Laftan değil güçten anlar.
Gazze’ye ekmek, ilaç ve umut taşımaya çalışan vicdan sahibi insanlara saldırmak açık bir devlet terörüdür.
Hükümet artık cılız kınamalar yerine fiili adımlar atmalıdır. Ülkemizde faaliyet gösteren Kürecik Radar Üssü kapatılmalı, İsrail’e destek sağlayan tüm askeri ve stratejik iş birlikleri sonlandırılmalı, İsrail’e petrol taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı kapatılmalıdır.
İçinde Türkiye’nin de bulunduğu Trump’ın sözde “Barış Kurulu”, Gazze’ye ulaşacak yardımların değil, belli ki İsrail’in zulmünün garantörüdür.”