Hamas’tan açıklama geldi: Elinde kaç rehine var?

Hamas’tan açıklama geldi: Elinde kaç rehine var?
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Bütün dünyanın dikkatini tekrardan Orta Doğu’ya çeviren savaşın 11. gününde herkesin merak ettiği açıklama geldi. Hamas’ın başlattığı operasyonda esir olarak alınan birçok kişi vardı. Bu rehineler Hamas tarafından bir pazarlık malzemesi olarak tutuluyordu. Elinde tam olarak kaç rehine olduğu bilinmeyen Hamas konuya ilişkin açıklama yaptı.

 

7 Ekim’de Hamas’ın askeri kolu tarafından başlatılan operasyonda çok sayıda sivil rehine olarak Gazze’ye götürülmüştü. Bu rehineler arasında pek çok ülkenin vatandaşı bulunuyor. özellikle Avrupa ülkeleri Hamas’ı terör örgütü olarak tanımladığından iletişim kanalı bulmak için Türkiye’nin kapısını çalmıştı.

Bugün Hamas’ın silahlı kolundan açıklama geldi. Yapılan açıklamada Hamas’ın elinde 200-250 kadar rehine olduğu belirtilirken bu rehinelerin birer misafir olduğunun altı çizildi. Askeri kanadının sözcüsü, “Birçok farklı milletten rehinemiz var. Onlar bizim misafirimiz. Şartlar sağlandığında onları serbest bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“Takas yapmak istiyoruz”

Hamas eski lideri Halid Meşal de konuya ilişkin açıklama yaptı. Meşal, İsrail’in elinde 6000’e yakın Filistinli olduğunu, ellerindeki rehinelerle Filistinlileri takas etmek istediklerini söyledi.

Meşal, Gazze’deki Filistinlilerin bulundukları yerden göçe zorlanmasının Arap ülkelerindeki güvenliği riske atacağını duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.